Active Beauty
5 gyakorlat a formás lábakért

Lépj oda!

5 gyakorlat a formás lábakért

Ismét elérkezett a rövidnadrágok és miniszoknyák ideje, így mindenki szép, formás lábakra vágyik. Tény, hogy az edzésnek nem utolsó pillanatban kell nekiállni, de inkább későn, mint soha. Az alábbi gyakorlatoknak hála ráadásul még nincs veszve semmi!

  1. Lépcsőzés

Mindig nagy kísértés a lift használata, azonban az elkövetkezendő időszakban inkább válasszuk a lépcsőt, így még a lábainkért is teszünk. Érdemes olyan lépcsőt választani, ami legalább 30 fokból áll, és ezen fussunk fel-le. Minden lépcsőfokot érintsünk, azonban ne a teljes talpunkkal, továbbá arra is figyeljünk, hogy a térdünket magasabbra húzzuk fel, mint a sima futásnál. Ezt ismételjük meg legalább háromszor, így a combunk és a vádlinkon kívül a fenekünket is jól megedzhetjük.

9 PRAKTIKA A FESZESEBB BŐRÉRT

  1. Kitörés

A feszes combok érdekében muszáj kitöréseket csinálnunk. Álló helyzetből lépjünk egy nagyot előre. Míg az első lábunk esetén a teljes talpunk érintse a padlót, addig a hátsó lábunknál emeljük meg a sarkunkat. Az első combunk merőleges a földre, a térdünk pedig a bokánkkal legyen egy vonalban (semmiképp se menjen az elé). A hátsó térdünket mozgassuk a padló irányába. ezt a pozíciót tartsuk ki pár pillanatig, majd térjünk vissza a kiindulási helyzetbe. Ezt tízszer ismételjük meg, majd cseréljünk lábat.

  1. Térdhajlítás

Ez az egyik legismertebb gyakorlat, ha a comb és a fenék feszesítése kerül szóba. Ehhez álljunk egyenesen, a lábainkat tegyük vállszéles terpeszbe, a karjainkat pedig nyújtsuk előre. Ezután lassan guggoljunk le, majd ismét álljunk fel. Fontos, hogy csak olyan mélyre guggoljunk le, hogy ne emelkedjen meg a sarkunk, a térdünk pedig a lábfejünk közepével legyen egy vonalban. Ebből 10-20 ismétlést ajánlott csinálni.

  1. Ugrókötelezés

A vádlink erősítése szempontjából ez egy szuper gyakorlat. 10 perc ugrókötelezés alatt annyi kalóriát égetünk el, mint 30 perc futás során. Az ugrási módokat nyugodtan váltogathatjuk: kezdhetjük páros lábbal, aztán egyik lábbal, majd a másikkal.

MIT SPORTOLNAK A LEGCSINOSABB HÍRESSÉGEK?

  1. Séta gumikötéllel

Ha jó feszes combokról álmodozunk, akkor szerezzünk be egy gumikötelet, amivel akár kétnaponta is elvégezhetjük ezt a gyakorlatot. Lépjünk a gumikötélbe, azt helyezzük a bokánk fölé, álljunk nagy terpeszbe, hogy a kötél jól megfeszüljön, hajlítsuk be a térdeinket, majd menjünk előre 10 nagy lépést, utána pedig vissza, hátrafele haladva. Ezzel tutira elérjük a célunkat.