Active Beauty
Forgó – Mentsd meg a frizurád ezzel a 4 tippel

Hajszárítóval, hajvasalóval és egy kis ügyességgel

Forgó – Mentsd meg a frizurád ezzel a 4 tippel

A hajban lévő forgók igazi kellemetlenségeket tudnak okozni. Ezeket a forgókat még mi sem tudjuk teljesen eltüntetni, de segíthetünk abban, hogyan kezeld őket. A legjobb, ha már most bekapcsolod a hajvasalót.

Amikor a haj egy bizonyos ponton körkörös foltban kimosódik a fejbőrből, forgóról beszélünk. Genetikailag meghatározott, hogy hol és hány forgó van a hajunkban. Az, hogy miként bánunk velük, rajtunk múlik. És ne aggódj, nem fogjuk azt mondani, hogy ezentúl csak copfban hord a hajad.

HAJÁPOLÁSI MÍTOSZOK: IGAZAK VAGY SEM?

FORGÓ A HAJBAN: EZEK A TIPIKUS PROBLÉMÁK

A forgók nagyban befolyásolhatják a finom és rövid hajú emberek frizuráját. Könnyű súlya miatt a kör alakú növekedési irány kiemeli az egyes szálakat, és ezzel tönkretesz minden frizurát. Akkor is, ha például frufrut szeretnél, de van egy hajforgód a homlokodnál, a baj elkerülhetetlen. A frufru nem úgy fekszik, ahogy kellene, félre esik, vagy legrosszabb esetben eláll. Ezenkívül a forgók meghatározzák a választékunk alakját és helyzetét is. Ha egy másik választékra vágysz, először meg kell küzdened a forgókkal. Továbbá valami más is kellemetlenséget okozhat. Ha a hajat erős fonatokkal vagy egy copffal a másik irányba húzzuk, a haj gyökerei begyulladhatnak és égni kezdhetnek. Ez pedig igen fájdalmas.

4 TRÜKK A FORGÓK KEZELÉSÉHEZ

Formálás hővel: a hajszárítás segít

Ha egy forgót akarsz megszelídíteni, ne hagyd, hogy a hajad a levegőn száradjon meg. A szálak növekedési irányát csak akkor lehet befolyásolni, ha célzott hőhatás révén alakítjuk azt. Ez azt jelenti, hogy abba az irányba szárítsd a hajad, amelyik irányba szeretnéd, hogy álljon. Ennek legjobb módja, ha szárítás közben a hajat egy kerek kefével fésüljük. Szintén fontos, hogy a frizurának alaposan ki kell hűlnie annak érdekében, hogy a forgók új iránya hosszútávú és megfelelő legyen. Ideális esetben rögzítsd a hajat hullámcsattal hűtés közben.

A HAJTÖREDEZÉS MEGELŐZHETŐ!

Sima és jó: A forgók korrekciója hajvasalóval

A forgókat hajvasalóval is lehet korrigálni. Ehhez egyszerűen húzd a szálakat hajvasalóval a megfelelő irányba. Minél tovább helyezed a hajvaslót az alapra, annál jobban alakítható a forgó. De légy óvatos, ne égesd meg a fejbőröd. A hajvasalós trükköt időközben újra és újra fel lehet használni, amikor a forgó egy idő után vissza akarja formálni a hajat. Az egyetlen fontos dolog, hogy mindig használj hővédő terméket, hogy ne terheld feleslegesen a hajad.

Tupírozás: a volumen segít

A fej hátsó részén található forgóktól a frizura laposnak tűnhet. Ha ezt el akarod kerülni, próbálj ki egy egyszerű trükköt: egyszerűen tupírozd fel a hajad a forgónál, szórj egy kis száraz sampont az adott területre (ez további dússágot ad), óvatosan fésüld át a haj felső rétegét, és hajlakkal rögzítsd. Kész is!

Vedd fel a harcot: a fodrászok varázsolni tudnak

Képzett és tapasztalt fodrászok tudják, hogyan lehet tökéletesen összehangolni a frizurát a haj növekedésének természetes irányával. Ha a vágás a forgóhoz igazodik, a haj automatikusan a megfelelő irányba esik, és a frizura tökéletesen áll, különösebb formázási erőfeszítés nélkül. És van még valami, amit a professzionális fodrász megtehet: a dauer segítségével a forgókat és a hajat a kívánt formába hozza. Ne aggódj, a modern dauernek semmi köze a múltbéli kis fürtökhöz. Manapság vannak olyan dauerek, amelyek olyan gyengéden hullámosítják a hajat, hogy az nem lesz göndör, hanem csak volument ad neki.