Menü

Kettő az egyben: folyékony rúzsok

A folyékony ajakrúzsok ötvözik a rúzsok és szájfények legjobb tulajdonságait.

Home » Szépség » Kettő az egyben: folyékony rúzsok - 04.2017

Vacillál a szájfény és az ajakrúzs között? A folyékony rúzsok mindkettő előnyeit egyesítik!

A folyékony rúzsok egyre inkább tért hódítanak és lassan komoly konkurenciát jelentenek a jó öreg rúzsoknak a drogériák polcain. Állítólag a folyé­kony rúzsok még a Google keresési listáján is az első he­lyen állnak a szépséggel kapcsolatos legnépszerűbb kife­jezések között. Mi is van tehát e szépségtrend mögött, amely megint csak az Egyesült Államokból indult? El­mondhatjuk, hogy a folyékony rúzsok átmenetet képez­nek a rúzsok és a szájfények között, de mindkettő elő­nyös tulajdonságaival rendelkeznek. Ráadásul tökéletes csücsörítő ajkakat lehet rajzolni velük. A folyékony rú­zsok néha ajakkrém vagy ajaklakk álnév alatt is megjelen­nek, úgyhogy érdemes résen lenni.

Konkrétabban: a folyékony rúzsok egyesítik a szájfény bársonyos állagát a rúzsok magas fedőképességével. A normál szájfénnyel ellentétben a folyékony rúzs sokkal több pigmentet tartalmaz, sokkal szabályosabb és fris­sebb hatást kelt. Úgy kell használni, mint a normál száj­fényt – azzal az apró, de lényeges különbséggel, hogy tar­tósabb, méghozzá nagyon hosszú ideig tart. Folyékony állapotban visszük fel, és puha, matt színűre szárad meg, ami gyakran órákig is kitart. Mint mindannyian tudjuk, a matt rúzsok könyörtelenek. Tehát hidratálja alaposan az ajkát a folyékony rúzs használata előtt, hogy véletlenül se száradjon vagy cserepesedjen ki. Plusz tippünk: egy szájkontúrceruza sohasem árthat.

Tipp: Ha a különösen tartós rúzst el szeretné távolítani, szorítson az ajkára 10 másodpercre micellás vízzel átitatott vattakorongot, vagy használjon olajos sminkeltávolító kendőt.

Hogy biztosít tartós ragyogást a folyékony ajakrúzs? És hogy lehet a legkönnyebben eltávolítani?

Nem mindenki ismeri a folyékony rúzzsal történő ajakfestés fortélyait. Ezért mutatunk Önnek pár tippet és trükköt arra vonatkozóan, hogy maradnak tartósak az ajkán ezek az újféle ajakrúzsok, és hogy tudja a legkönnyebben lemosni őket.

junge Frau mit roten Lippen1. Felvitel előtt radírozza le ajkait vagy legalább alaposan hidratálja őket. A radírozást a viselés előtti este is elvégezhetjük már.

2. Ajakceruza nélkül egy tapodtat se. A precíz ajakfestés elengedhetetlen eszköze. Ezenkívül az szájkontúr segít megelőzni a rúzs elkenődését. A folyékony ajakrúzsok applikátoraival ugyanis sajnos nem lehet akkurátusan dolgozni.

3. Próbálja meg a felkenéskor az ajkait kifeszíteni. Így a széleken sem maradnak festetlen hézagok.

4. A folyékony ajakrúzsok nagyon sok festékanyagot tartalmaznak. Ezért egy réteg belőlük általában bőven elegendő. Először az alsó ajkat fessük ki, majd szorítsuk össze őket. A felső ajak azon részeit, melyeket nem fogta be a festék, az ecsettel tudjuk átfesteni.

5. Először a lemosásnál tapasztalhatjuk meg, milyen „ragaszkódóak“ is ezek a festékek. A lemosásra ezért két módszer kínálkozik: itassunk át micellás vízzel egy vattapamacsot, 10 másodpercig finoman nyomjuk az ajkakra, mely így kíméletesen eltávolítja a festéket. A másik lehetőség az olajtartalmú sminklemosókendő használata. Amit semmiképp sem szabad tennünk, az az erős dörzsölés, mert az az ajkak megkínzása.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk