Active Beauty
Fixáljunk!

A smink így tovább tart

Fixáljunk!

Mindenki sminkrutinja eltérő, vannak bizonyos kihagyhatatlan lépések, és olyanok is, amelyek valami pluszt adnak. Először általában mindannyian megtisztítjuk a bőrünket, használjuk a hidratálónkat, majd jöhet a primer, az alapozó, a szemhéjfesték, a pirosító, a szempillaspirál, a rúzs és társai. Olykor hosszú lehet a sminkelési folyamat, de ha van időnk rá, akkor kikapcsolhat minket és akár szórakoztató is lehet.

A bosszantó csak az tud lenni, ha a gondosan elkészített sminkünk néhány órán belül elcsúszik, foltos lesz, vagy beül az apró ráncok közé. Reméljük, már te is tudod, hogy a megoldás – azaz a smink tökéletes befejezésének titka – a fixáló permet használata. Ez az átlátszó kis csoda egyrészt egyenletesebb arcszínt biztosít, másrészt gondoskodik arról, hogy a sminkünk hosszabb ideig tartson.

MILYEN A BŐRTÍPUSOM?

5 TIPP A HOSSZANTARTÓ SMINKÉRT

A meleg idő, a magas páratartalom és a zsíros bőr a legfőbb ellensége sminkünknek. Ahelyett azonban, hogy egész nap cipelnénk magunkkal a teljes sminkkészletünket, hogy újra és újra kijavítsuk a hibákat, mindössze két termékre van szükségünk. Szerezzünk be egy fixáló spray-t otthonra a fürdőszobába, egy másik pedig legyen mindig nálunk a táskánkban.

  1. Mi is az a fixáló?

Szoktál használni hajlakkot, hogy a frizurád jobban tartson? Fedőlakkot, hogy a körömlakk tovább fennmaradjon? A fixáló permet is ugyanezt a feladatot látja el a sminkünk esetében, erős alapot és fedést biztosítva a tartósabb eredmény érdekében.

  1. Hogyan használjuk?

A smink általában utolsó lépéseként szokták használni a fixáló spray-t. Ezek a termékek általában folyékonyak, és a legegyszerűbben kis körkörös mozdulatokkal tudjuk az arcunkra fújni. Gyorsan megszáradnak a bőrön és fixálják a felvitt sminket.

Léteznek már olyan praktikus, 2 az 1-ben termékek is, amelyek primerként és fixálóként is funkcionálnak. Ezeket még az alapozás előtt fel kell vinni, majd befejezésként is a sminkre kell permetezni. Egyszerűen csukjuk be a szemünket és szánkat, és fújjuk kb. 30 cm távolságból az arcunkra a permetet. Rövid idő alatt megszárad, nem szükséges bele dolgozni a bőrbe.

  1. Milyen bőrtípusra alkalmasak?

Léteznek minden bőrtípusra való fixálók, de olyanok is, amelyek különleges igényeket elégítenek ki.  Figyeljünk az összetevőkre, ha érzékeny vagy kombinált a bőrünk, a termék ne tartalmazzon alkoholt! A hidratáló összetevőkkel, például kókuszolaj kivonattal dúsított termékek még ápolhatják is a száraz bőrt.

AIRBRUSH

  1. Többféle hatás?

A fixáló permetekkel különböző eredményt érhetünk el. Vannak olyan gyengéd fényhatást adó termékek, amelyek nyáron különösen jól mutatnak, fokozva arcunk ragyogását. A mattító spray-k ezzel szemben segítenek elrejteni a zsírosabb, fényesebb területeket az arcon, így mindenki megtalálja a bőréhez és a kívánt hatás eléréséhez megfelelő permetet.

Ha túl sok púdert vittünk fel, akkor a hiba orvoslására is használhatjuk a fixálónkat! Permetezzünk egy keveset belőle egy vattakorongra, és óvatosan nyomkodjuk arcunkba, hogy felszívja a felesleges púdert.

  1. Léteznek a fixálót helyettesítő alternatívák?

Az átlátszó permetekhez hasonló hatást tudunk elérni, ha termálvizet permetezünk arcunkra, ami értékes ásványi anyagokat tartalmaz, tápláló és ragyogó hatást biztosít bőrünknek.