Menü

Így lehet filmekbe illően szép a karácsonyfánk

Díszítsünk úgy, mint egy profi

Home » Szabadidő » Tippek és trükkök » Így lehet filmekbe illően szép a karácsonyfánk - 12.2019

Nincs karácsony gyönyörűen feldíszített fenyő nélkül! Ahhoz, hogy a fánk olyan szép legyen, mint amilyet csak a leghíresebb karácsonyi filmekben látunk, meg kell fogadnunk pár szabályt. Lássuk, melyek ezek.

Így marad tovább szép

A karácsonyfának már akkor is szüksége van vízre, amikor még csak arra vár, hogy éke legyen az otthonunknak. Ha kint, a kertben vagy a teraszon tudjuk tárolni, akkor semmi ok az aggodalomra, hiszen a téli időjárás kedvez neki. Ha azonban bent tároljuk, próbáljuk meg egy kevésbé meleg szobába elhelyezni, nehogy idő előtt elszáradjon, és lehullajtsa a tűleveleit. Egy 2 méter magas fenyőnek naponta kb. 2 liter vízre van szüksége. Tegyünk egy kevés cukrot is a vízbe, így tovább marad gyönyörű a fánk. Ezen kívül ajánlott kb. 2 centimétert levágni a törzséből, mielőtt belehelyezzük a karácsonyfatalpba, így ugyanis jobban fel tudja venni a vizet. A fa helyének kiválasztásakor érdemes arra figyelnünk, hogy ne tegyük radiátor vagy kályha közelébe, továbbá a huzatot sem szereti, így túl sokáig ne hagyjuk nyitva mellette az ablakot vagy ajtót.

Fényfüzér

Díszítéskor először a fényfüzért tegyük fel a fára, hiszen ellenkező esetben könnyedén leverhetjük vele a többi díszt. Ezen kívül mindig felülről lefelé haladjunk, méghozzá arra figyelve, hogy az izzók az ágak végénél helyezkedjenek el.

3 ÖRÖKZÖLD KARÁCSONYI DEKORÁCIÓ

Gömbdíszek

A fényfüzér után a gömbdíszek következzenek, melyek közül a nagyméretűek inkább a fa alsó részére kerüljenek, hiszen ott sokkal több az ág. A kisebb díszek pedig a fa felső részén mutatnak jobban. Ha mélységet szeretnénk adni a fának, akkor ne feledkezzünk meg az ágak belső részére is díszeket tenni, ehhez azonban sok gömbre lesz szükségünk.

SAJÁT KEZŰLEG, SZERETETTEL KÉSZÍTVE

Dúsabb hatás elérése

Aki nem szeretne egy kisebb vagyont költeni díszgömbökre, annak ajánlunk egy trükköt, melynek köszönhetően kevés dísszel is fantasztikus hatást érhet el: ne elszórtan akasszuk fel a díszeket, hanem inkább több gömbből alkossunk kisebb csoportokat. Ezen kívül szintén sokat dobhat a fánk megjelenésén, ha a szokványos akasztók helyett szalaggal tesszük fel a díszeket a fenyőre. Egy másik trükk, aminek köszönhetően még szebb lesz a végeredmény, ha a díszeket a fényfüzér égőihez közel helyezzük el, így a fény hatására úgy fog tűnni, mintha csillognának.

Boák, lametta

A boák akkor mutatnak a legjobban, ha a faágak legszélére tesszük azokat, felülről alulra haladva – ugyanúgy, mint a fényfüzért. Amennyiben lamettát is szeretnénk a fára tenni, akkor arról ne feledkezzünk meg, hogy minden egyes száltól meg kell szabadítanunk a fenyőt, amikor kidobjuk.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk