Menü

Növekedésre felkészülni

Hajas trükkök uraknak

Home » Szépség » Frizura » Növekedésre felkészülni - 04.2020

Kopaszság helyett dús hajkorona? Őszülés helyett sötét tincsek? A férfiak hajas trükkládája csak telik, telik – és most bármi szóba jöhet, ami elnyeri a tetszésüket.

Viszlát, haj, viszlát, magabiztosság? A hajhullás kihathat a pszichére is, erősíti meg Robert Karbiner linzi pszichoterapeuta. „Ennek ellenére sok férfi a kopaszságot is büszkén tudja viselni, sőt még érdekesebbnek, vonzóbbnak tartja magát általa – mondja Karbiner. – Ennek az egyik oka az, hogy a filmekben, a televízióban sok olyan sztár látható, akiknek kifejezetten jót tett az öregedés és a kopaszodás. Gondoljunk csak Bruce Willisre vagy Jason Stathamre.” Mégis sokan vannak, akik szenvednek tőle, és azt hiszik, hogy így már nem felelnek meg az általános szépségideálnak – vagy a sajátjuknak. Willis és Statham nem szégyellik karakteres kobakjukat, ami, ha lehet, még férfiasabb megjelenést adott nekik. De valószínűleg néhány éve még ők is legalább olyan erőbedobással küzdöttek a hajhullásuk, mint a gazfickók ellen.

HOSSZÚ, EGÉSZSÉGES HAJRA VÁGYIK? TÁPLÁLKOZZON ÍGY!

A problémára több megoldás is létezik; különböző módszerek és szerek, melyek egymással kombinálva a leghatásosabbak. A volumennövelő samponok dúsabb hatást ígérnek, és ezzel legalább optikailag több hajat varázsolnak a fejünkre. Emellett számos olyan sampon és ápolószer van a piacon, melyek serkentik a hajnövekedést. Felfrissítik és stimulálják a fejbőrt, és ezzel a hajhagymákat is erősebbé teszik. Az erre a célra kifejlesztett kefével naponta végzett fejbőrmasszázsok ugyancsak javítják a vérkeringést. Ehhez a megmosott hajat töröljük finoman szárazra, majd kényeztessük egy kefemasszázzsal, végül pedig dolgozzunk bele hajvizet (például egy koffeintartalmút).

A hajnak az egészséges növekedéshez ezenkívül vasra, cinkre és biotinra is szüksége van, ideális esetben kiegyensúlyozott táplálkozás formájában magunkhoz véve, vagy táplálékkiegészítő szerek szedésével megtoldva.

Ám a hajhullás okozta lelki problémák orvoslásának egyetlen hatásos módja az, ha igyekszünk tisztába jönni önmagunkkal. Robert Karbiner hasonlóan látja ezt: „Ha például a hajhullás visszaveti az egyén önbizalmát, akkor magára az emberre, az önmagához való viszonyára és helyzetére fókuszálunk. Így találhatjuk meg minden érintett számára a leghatásosabb megoldást.”

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk