Menü

Feng shui a hálószobában

Lakberendezési tippek

Home » Életmód » Otthon » Feng shui a hálószobában - 02.2018

A feng shui egy ősi kínai hagyomány, amely sok-sok évszázados múltra tekint vissza. Segítségével befolyásolhatjuk, hogy pozitív energiák áramoljanak otthonunkban, a negatív energiákat pedig csökkenthetjük. Azzal, ha a feng shui szabályai szerint rendezzük be hálószobánkat, megteremtjük a pihentető alváshoz a körülményeket, tehát energikusabbá és nyugodtabbá válhatunk. Útmutatónkból kiderül, minek hol van az ideális helye, és mi mindenre érdemes odafigyelni.

Óvakodjuk az éles sarkoktól!


Bár lehet, hogy az egyenes vonalak jól mutatnak a térben, az éles sarkak a feng shui szerint nem szerencsések ­– főleg a hálószobában. Persze nem kell azonnal kihajítania az éjjeli szekrényt vagy a komódot, az éles sarkak túlsúlyát tompíthatja növényekkel, lámpákkal és más természetes vonalvezetésű dekorációs elemekkel.

2018 LAKBERENDEZÉSI TRENDJEI

Ne legyenek nagyok az ablakok!


Azt gondolhatnánk, hogy az óriási ablakok jót jelentenek, azonban a hálószobában ezektől csak kényelmetlenül érezzük magunkat. Hogy az ablakok optikailag kisebbnek tűnjenek, tegyünk fel kifejezetten sötét árnyalatú sötétítő függönyt.

A feng shui szabályai a hálószobára is jó hatással vannak, hogy pihentetőbb legyen az alvás

Ítéljük száműzetésre a kütyüket!

Ez azért fontos, mert még kikapcsolt állapotban is elektromos erőteret hoznak létre az olyan elektromos készülékek, mint például a televízió vagy a számítógép. A kisebb kütyüket, mint például az okostelefont, lefekvés után érdemes legalább egy méteres távolságra tartani a fejünktől.

Tegyünk rendet a könyvespolcon!


Hitte volna, hogy egy egyszerű könyvespolc is hatással lehet a hangulatára? Pedig a feng shui szerint a rendezettség ennél a bútornál is nagyon fontos. Kerüljenek hát szín és súly szerinti sorrendben a könyvek a polcra ­­– a nehezek legyenek legalul. Továbbá fontos, hogy ne toljuk be teljesen a könyveket a falig, igazítsuk mindet a polc széléhez, hogy egy vonalban legyenek.

ÍGY VÁLHATNAK A GYEREKRAJZOK OTTHONUNK ÉKÉVÉ

Kerüljön helyére az ágy!


Az ágy elhelyezkedésre központi kérdés ebben az ősi kínai lakberendezési rendszerben! Ideális esetben az ágy a hálószoba ajtóval szembeni falhoz van tolva. Ha ez valami miatt nem kivitelezhető, akkor arra kell törekedni, hogy az ágy a lehető legmesszebb legyen az ajtótól, és lehetőség szerint az ágy fejtámlája ne legyen azon a falon, ahol az ajtó is van.

A munka nem jöhet be!


Ha meglehetősen nagy is a hálószobánk, a dolgozósarok akkor se itt kapjon helyet. A laptop, a telefon és más munkával kapcsolatos kellékek ugyanis megzavarják a nyugodt teret.

Hálószoba átrendezés, a nyugodt alvásért

Csökkentsük a teret!


A nagy hálószoba ­– akárcsak a nagy ablakok – csökkentik a komfortérzetünket, kevésbé érezzük magunkat biztonságban, illetve a tér sem tud eléggé intim és privát lenni. Ha tehát nagy alapterületű ez a szobánk, akkor néhány plusz bútor elhelyezésével kuckósabbá tehetjük. Segíthet még az is, ha valamilyen meleg árnyalatú falszínt választunk, ettől is otthonosabbá válik a tér.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk