Menü

Ragyogjon az a mosoly!

4 tanács, ha még fehérebb fogakra vágyik

Home » Szépség » Ragyogjon az a mosoly! - 08.2018

Az alapokat mindenki ismeri: fogmosás reggel, este, cukros ételek kerülése, évente fogorvosi vizsgálat. Azonban bőven tudunk még tenni azért, hogy fogaink úgy tündököljenek, ahogyan még soha.

Kerüljük, ha tehetjük

Noha egy pohár jó bor, egy finom forró tea és a reggeli kávénk magasan helyezkedik az örömet okozó dolgok listáján, fogaink nem túlzottan örülnek ezeknek, mivel fehérségüket rendszeres fogyasztásuk lassan, de biztosán ássa alá. Így jobb, ha a mindennapokban távol maradunk ezektől a foltosodást okozó finomságoktól. Ha mégis elgyengülnénk, figyeljünk oda, hogy fogyasztásuk után mindig mossuk meg fogainkat, vagy legalább öblítsünk egyet alaposan kedvenc szájöblítőnkkel.

Mindennapi törődés

A fehér fogsorhoz vezető út alapja továbbra is a mindennapos odafigyelés. A rendszeres tisztítást és törődést nem szabad elfelejtenünk. Fogaink is meghálálják majd az erőfeszítéseket. A mindennapi fogmosáshoz mindenképpen válasszunk minőségi fogkefét, ha pedig valóban a fehérségre törekszünk, célszerű, ha olyan terméket keresünk, amely pontosan erre a célra lett fejlesztve. Nem hátrány az sem, ha nyelvtisztító felület is van rajta, hiszen nyelvünkön rengeteg baktérium maradhat még egy alapos fogmosás után is. A fogápoláshoz természetesen hozzátartozik a szájöblítő és fogselyem rendszeres használata is, ezzel megelőzhetjük az ínyhez közeli és a fogak közötti területek elszíneződését. Használjuk minden étkezés után!

fehér fogak csoportkep

Folyamatos fehérítés

Általános fogápolási és szájhigiéniai rutinunkba is csempészhetünk fehérítő elemeket. A fogak fehérségét elősegítő fogkefe mellé nyugodtan válasszunk fehérítő hatású fogkrémet. A fogkrémek gyengéden dolgoznak, azonban hosszútávon igen hatásosak lehetnek fogaink eredeti fehérségének visszaállításában és a kisebb felületi foltok kialakulásának megelőzésében. A boltokban található fehérítő termékek mellett pedig akár házi praktikákkal is felturbózhatjuk az eredményt. Tegyünk például egy kis szódabikarbónát is fogkefénkre fogmosás előtt. Ez a sokoldalú por instant fehérítőként is szolgálhat egy esti buli előtt: készítsünk kenhető állagú keveréket belőle citromlé hozzáadásával, kenjük be vele előzőleg szárazra törölt fogainkat, és hagyjuk egy percig hatni, majd öblítsünk. Az eredmény általában már az első használat után látható, de ha nagyobb mértékű fehérítésre lenne szükségünk, hetente kétszer-háromszor is bevethetjük ezt a trükköt.

Extra segítség

A valóban makulátlan, ragyogóan fehér fogak érdekében nem szabad visszariadnunk a fogfehérítő termékektől sem. Otthoni használatra a drogériákban és gyógyszertárakban vény nélkül kapható készítmények között is találhatunk igen hatékonyakat. Az ilyen extra segítséggel pedig valóban gyönyörű eredményt érhetünk el.

Ezeket ajánljuk mi
Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk