Menü

Így faragjuk le a nyaralás költségeit!

Tervezzük meg okosan a családi vakációt

Home » Család » Így faragjuk le a nyaralás költségeit! - 06.2017

Végre itt a nyár, amely ideális esetben egyet jelent azzal is, hogy vakációzni indulunk. A nyaralás persze nem olcsó dolog, de jó néhány módja van annak, hogy jelentős összeget spórolhassunk meg. Ezek a tippek garantáltan pénztárcabarátabbá teszik a családi vakációt!

Limitáljuk a feladott poggyászok számát
A legtöbb fapados légitársaság extra díjat kér a feladott poggyászokért, ez pedig egy nagyobb család esetében komoly kiadást jelenthet. Hogy lefaragjuk az utazási költségeket, érdemes limitálni a feladott poggyászok számát úgy, hogy például két gyerek egy bőröndbe pakol. Nemcsak a költségek lesznek alacsonyabbak, de az utazás is könnyebbé válik ezáltal.

Gondoskodjunk harapnivalókról
Akár autóval, akár repülővel utazunk nyaralni, érdemes az utazás napjára harapnivalót is pakolnunk – különösen akkor, ha kicsikkel utazunk. A benzinkutak és a repterek ugyanis többszörös áron kínálják azokat a szendvicseket, gyümölcsöket és üdítőket, amelyeket mi magunk is el tudunk készíteni otthon vagy előre be tudunk szerezni a szupermarketben. A gyerekeknek készüljünk többféle opcióval is, hogy garantáltan találjanak ínyükre valót.

Gondolkodjunk előre
Ahogy a harapnivalók esetében, úgy sok minden másra is igaz, hogy útközben sokszoros áron tudjuk csak beszerezni őket. Ilyen például a naptej, az úszógumi vagy a szalmakalap, amely a strandon az eredeti ár többszöröséért kapható, így ezeket is érdemes utazás előtt beszerezni. Ha vidámparkba, aquaparkba vagy múzeumba is szeretnénk menni, tájékozódjunk előre a jegyárakat illetően, hiszen sokszor az online vásárolt belépőkhöz kedvezményes áron juthatunk hozzá.

Hol van a legközelebbi közért?
Ha szállodában lakunk a nyaralás ideje alatt, akkor rengeteg pénz elmegy az éttermi étkezésre. Ha azonban apartmant bérelünk, az étkezési költségeket jelentősen lefaraghatjuk. Szerezzük be az alapanyagokat a legközelebbi közértben, és készítsük el magunk a reggelit, az ebédet vagy a vacsorát. A helyi alapanyagoktól amúgyis különleges íze lesz minden fogásnak, az ismeretlen élelmiszerekkel való kísérletezés pedig plusz mókát is jelent! És egyébként is: ha csak két vagy három éttermi étkezést hagyunk ki így, már azzal is sokat spórolunk!

Nyaralás a barátokkal
Ha a barátok vagy a rokonok is velünk jönnek a nyaralásra, akkor a házbérlésen is sokat spórolhatunk. És nem is nehéz olyan nagy apartmant találni jó áron, amely több család vagy egy nagyobb baráti társaság számára is megfelelő. Ráadásul így, mivel a költségek is többfelé oszlanak, olyan helyek is szóba jöhentek, amelyet kis családként nem engedhetnénk meg magunknak.

Mentés

Mentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk