Menü

Extrovertált vs. introvertált személyiség

Jellemzők és stílusjegyek

Home » Életmód » Psziché » Extrovertált vs. introvertált személyiség - 09.2019

Melyik személyiségtípusba tartozik, aki inkább az egyedüllétet igényli és kerüli a zajos bulikat, ugyanakkor csodás, szofisztikált sminket készít magának? És az, aki imád szerepelni, és maga a megtestesült bombanő? Alábbi írásunkban ott a megoldás.

Introvertált személyiségtípus

Az introvertált személyiségtípus befelé forduló, zárkózott, nehezebben barátkozó és másoknak fokozatosan – és akkor is csak bizonyos szintig megnyíló – ember. Ő az, akinek csak néhány barátja van, ám ezek a barátságok mélyek, igaziak és többnyire gyerekkorban gyökereznek. Az introvertáltak szeretnek egyedül lenni, sőt, kifejezetten igénylik is az egyedüllétet, ilyenkor leginkább „elmélyedős” tevékenységet választanak, olvasnak, hangszeren játszanak, de nagyszerűen elvannak azzal is, ha csak gondolkoznak, terveznek és álmodoznak.

Az introvertáltak viselkedését gyakran értelmezi félre környezete. Távolságtartónak vagy szégyenlősnek tartják őket, pedig egyszerűen csak zárkózottabbak és az, hogy nem beszélnek folyamatosan, nem azt jelenti, hogy nincs véleményük. Nem szeretik a nagy, zajos bulikat, a tömeget, inkább választják a szűk baráti összejöveteleket, beszélgetős estéket.

INTERJÚ A BOLDOGSÁG SZAKÉRTŐJÉVEL

Az introvertált nő megjelenésében sem törekszik a figyelemfelkeltésre. Az extrém smink és ruha nem az ő világa, viszont a finom, különleges darabok megdobogtatják a szívét. Harmonikus elegancia és báj, tökéletes, ám csupán leheletnyi smink és letisztult stílusú öltözet jellemzi. Kedvencei a rejtőzködő színek: a bézs, a homokszín, a karamell, a csokoládébarna és a pasztell árnyalatok.

Frizurák tekintetében inkább a klasszikus fazonok közül válogatnak. Sokan viselnek hosszú hajat, melyet gyakran lófarokba vagy kontyba tűzve hordanak. Nagyon odafigyelnek a hajápolásra, így sokszor irigylésre méltó, fényes hajkoronával rendelkeznek.

Extrovertált személyiségtípus

Az extrovertált személyiség imád a középpontban lenni, egyedül nem tud magával mit kezdeni. Az olyan elmélyedős tevékenységek, mint az olvasás, álmodozás, untatják, és ha kikapcsolódásra vágyik, akkor is folyamatosan zsizseg.

Rengeteg barátja van, könnyen ismerkedik, de kapcsolatai általában nem olyan mélyek és tartósak, mint az introvertáltaknak. Kedves, közvetlen, nyitott típus, és ha csalódás éri, a bánatát, problémáit nem önmagába fordulva, hanem barátaival kibeszélve dolgozza fel.

Az extrovertált emberek külseje színes személyiségüket tükrözi. Mivel szeretnek a figyelem középpontjában lenni, minden alkalmat megragadnak, hogy oda is kerüljenek. Öltözködésükben gyakran esnek túlzásokba, ám még a legextrémebb darabokat is nagyon stílusosan tudják viselni.

A SIKERES NŐK 4 KÖZÖS TULAJDONSÁGA

Mivel szeretik a változatosságot, egyszer ilyen, egyszer olyan a frizurájuk, kipróbálják az extrém rövidet, majd megnövesztik a hajukat, befestetik feketére, aztán pedig kiszőkíttetik. Az extrovertált nők mesterei a drámai hatású sminkeknek, nagyszerűen bánnak a sminkeszközökkel, hiszen számukra a makulátlan megjelenés rendkívül fontos. Ők azok, akik még a boltba sem ugranak el smink nélkül, és ha lepattogzik a körömlakkjuk, az maga a dráma.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk