Menü

Ételek és színek a hatékony munkavégzésért

Turbózzuk fel a fókuszt!

Home » Életmód » Karrier » Ételek és színek a hatékony munkavégzésért - 10.2018

A napok egyre rövidebbek, az ég egyre sötétebb, az idő pedig egyre hűvösebb. Ilyenkor sokan szeretnénk inkább téli álomba merülni, mint egy újabb hosszú és pörgős munkanapot végigcsinálni. A hatékonyabb munkavégzés és a koncentráció könnyebb megtartásáért azonban nem csak az ötödik kávét hívhatjuk segítségül, hanem egyéb ételeket és italokat, sőt bizonyos színeket is felhasználhatunk az álmosító akadályok leküzdésében.

Áfonya

Az áfonyában lévő antioxidánsok agysejteket védő enzimeket aktiválva adnak löketet memóriánknak. Több kutató tartja valószínűnek azt is, hogy a kis kék bogyós gyümölcs a hosszútávú memória védelmében, illetve az Alzheimer- és a Parkinson-kór kialakulásának megelőzésében is nagy szerepet játszik.

Avokádó

A zöld finomságban található jótékony zsírok segítik az agyi funkciók egészséges működését, növelve ezzel a koncentrációs képességet. Ezenkívül a zöldség tele van antioxidánsokkal, és rengeteg tápanyag beszívódását elősegíti.

6 TILTÓLISTÁS MUNKAHELYI BESZÉDTÉMA

Zöld tea

A zöld teában található koffein természetes módon biztosítja a szükséges extra energiát, amely segít a koncentrációban, míg a meleg folyadék eltelít, továbbá segít elűzni a stresszes és nyugtalan gondolatokat.

Étcsoki

Az étcsokoládé egyszerre elégíti ki cukorszükségleteinket, édesség utáni vágyunkat, és biztosítja a szükséges plusz löketet, amikor leeresztünk egy kicsit a munkaórák közben. Ezt a tulajdonságát egy koffeinhez hasonló természetes stimulánsnak köszönheti, ezért 2-3 kocka nagyon hasznosnak bizonyulhat a munkanap második, lassuló felében.

Kék

A kék szín általánosságban stimulálja az elmét, erősebb árnyalatai élénkítenek és átláthatóbb gondolatokra sarkallnak, míg enyhébb, lágyabb palettája elősegíti a könnyebb koncentrációt. Kutatások igazolták, hogy a kékre festett falak vagy kék dekorációs elemek javítják a tanulási képességet, míg a munka terén nagyobb produktivitást eredményeznek.

6 TILTÓLISTÁS MUNKAHELYI BESZÉDTÉMA

Sárga

A sárga az egyik leginkább érzelmeinkre ható szín, amelyet sokszor vidámsággal, optimizmussal és magabiztossággal asszociálunk, emiatt pedig a munkahelyen is hatékony segítőnk lehet, különösen, ha kreatív feladatokról van szó.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk