Active Beauty
Én-idő!

Így maradhatsz önmagad!

Én-idő!

Beszerezni az ajándékokat, adventi naptárt csinálni a gyerekeknek, megtervezni a menüt és a családlátogatásokat az ünnepi szezonra. Advent idején gyakran kevés idő marad a pihenésre otthon. Itt az ideje az én-időnek!

Kint szürke és fagyos az idő, és ez rányomja a bélyegét a hangulatunkra. Csak egy dolog segíthet: az én-Idő! Kényeztesd magad otthon a nyüzsgéstől távol. A koronavírus idején mindenképp ajánlott otthon maradni.

De hogyan szakíts időt a pihenésre a szűkös menetrendben? A legjobb módszer az, ha időréseket találunk a mindennapjainkban. Ehhez figyeld meg egy napi rutinod. Hogyan határozd meg prioritásokat? Jegyezd fel azokat a pillanatokat, amelyek felemésztik az időd, és légy őszinte magaddal szemben. Mennyit töltesz ténylegesen az Instagramon és a Facebookon? Így rájöhetsz, hogy nem is biztos, hogy az időd olyan szűkös, mint gondoltad. És igen, van kikapcsolódási tippünk az anyukák számára is.

ÍGY ÉRJÜK EL CÉLJAINKAT

PIHENŐ IDŐ: 6 TIPP AZ OTTHONI PIHENÉSHEZ

Vacsora egy főre

Miért mindig csak a vendégek számára főzzünk valami finomat? Vedd elő kedvenc receptjeid, vagy készíts adventi reggelit. Az élvezet a pihenés kulcsfontosságú tényezője. De ha nincs időd, vagy nem szeretsz főzni, akkor egy egyszerű zsíros kenyér is megteszi. A lényeg, hogy szánj időt az evésre. Élvezd az egyedi ízeket, amikor valami jóval kedveskedsz magadnak, a test automatikusan felszabadítja a boldogsághormonokat, függetlenül attól, hogy ez egy komplett menü vagy a tegnapi tökleves.

Öleld át magad

Az érintésnek számos pozitív mellékhatása van, köszönhetően az oxitocin boldogsághormonnak. Ha az idegcsatornákat a bőr simogatása stimulálja, akkor a megfelelő jeleket továbbítják az agyba. Az oxitocinnak hosszú távú hatása van a testünkben is, lelassítja a légzést és a szívverést, aminek következtében megnyugszunk.

A pihentető masszázshoz nem feltétlenül szükséges egy második személy. Könnyedén megmasszírozhatjuk magunkat a nyak területén vagy a karokon és a lábakon is. A legjobb speciális masszázsolajokat használni, mert az illat lehetővé teszi számunkra a pihenést is. Adventkor az illóolajok – például a fenyőtoboz vagy a fahéj – teremtik meg a karácsonyi varázslatot.

ÖNBIZALOM-NÖVELŐ SZÉPSÉGTIPPEK

Pihentesd a lábad

Szeretnél kipróbálni valami újat a szokásos lábfürdő helyett? Mit szólnál egy méz- és tejfürdőhöz lábaidnak, amiket a karácsonyi vásárlás kifárasztott? Ehhez keverj össze 250 ml tejet 3 teáskanál mézzel, és adj hozzá langyos vizet. 15 perc elteltével a lábad puha és selymes lesz.

Idő az arcodnak

A gőzfürdő kiválóan alkalmas a bőr tisztítására és élénkítésére. Tegyél egy csésze szárított gyógynövényt egy tálba, és önts rá két liter forrásban lévő vizet. Ezután tisztítsd meg az arcod, tegyél egy törölközőt a fejedre, majd hajolj a tál fölé. Néhány perc múlva mosd le arcod langyos vízzel.

Küzdelem a stressz ellen

Ki mondja, hogy a relaxáció egyenlő a pihenéssel? Kapcsold be kedvenc karácsonyi dalaid, és gátlások nélkül kezdj el táncolni. Az aktív mozgások, mint az állóképességi sportok, helyreállíthatják a mentális egyensúlyt. Ha a szabadban edzel, akkor ez még hatásosabb.

Állítsd le a tested

Van egy kis időd, de nehezen hagyod figyelmen kívül a gondokat és a tennivalókat? Akkor az autogén tréning segíthet a meditáció mellett. Ez a technika, amelyet Johannes Heinrich Schultz pszichiáter fejlesztett ki a 20. század elején, a hipnózisból ered. A hangsúly olyan mondatokon van, mint például “A kar nem nehéz” vagy “A szív nyugodtan dobog”, amelyeket többször meg kell ismételni. Apránként érezheted, hogyan reagál a tested, és a stressz egyszerűen „leesik” rólad. A migrénes fejfájás is enyhíthető ezzel a technikával.

Tipp: A dm-ben masszázsolajokat, gyertyákat, illóolajokat, nyugtató teákat és még sok minden mást találsz, amik hozzájárulnak az adventi kikapcsolódáshoz.