Menü

Egészségesnek hitt ételek

Népszerűek, pedig nem feltétlenül egészségesek!

Home » Életmód » Egészségesnek hitt ételek - 04.2017

Amikor az egészséges ételek kerülnek szóba, rögtön eszünkbe jut a quinoa, a tojás és egy csomó friss zöldség. Ezek egyértelműen jót tesznek a szervezetünknek, ám jó néhány népszerű ételről tévesen hisszük azt, hogy kifejezetten egészséges. Mert a vajkrémes csokoládétortáról és a cukros szénsavas üdítőkről egyértelműen el tudjuk dönteni, hogy hizlalóak, de mi a helyzet az alábbi kedvencekkel? Górcső alá vettünk öt egészségesnek hitt ételt, az eredmény pedig megdöbbentő!

Fagyasztott joghurt
A fagyasztott joghurtot gyakran emlegetik a fagylalt egészséges alternatívájaként. Az igaz, hogy kevésbé hizlaló, mint mondjuk a karamellás fagyi, egészségesnek azért mégsem neveznénk. Nem számít, mennyi friss gyümölcsöt pakolunk a jeges finomság tetejére, attól még rengeteg cukrot és kalóriát tartalmaz. Fogyasszuk tehát mértékkel, és ügyeljünk arra, milyen toppingokat választunk hozzá.

Parfé
Íme egy másik joghurtalapú finomság, amely mostanában nagyon népszerű, hiszen jól néz ki, útközben is könnyedén elfogyasztható és egészséges. Vagy mégsem? A joghurtból, gyümölcsökből és granolából álló reggeli ugyan sok kalciumot tartalmaz, de sajnos rengeteg cukrot is. Ha magunk készítjük el, akkor ügyeljünk arra, hogy csak alacsony zsírtartalmú natúr joghurtot és gyümölcsöt rétegezzünk egymásra. Ugyan nem lesz olyan látványos, mint az eredeti, de garantáltan egészségesebb!

Margarin
A margarint jó ideje a vaj egészségesebb helyettesítőjeként tartják számon. Sokan éppen ezért a vajat teljesen ki is zárták az étkezésükből – és ezzel nem feltétlenül döntöttek helyesen! Mert bár a margarin alacsonyabb zsírtartalmú, finomított olajokat és mesterséges hozzávalókat tartalmaz. A sózatlan, jó minőségű vaj mértékkel fogyasztva sokkal jobb választás!

Puffasztott rizsszelet
A puffasztott rizsszeletnek szinte semmi íze sincs, mégis előszeretettel fogyasztjuk, ha fogyókúrázunk, hiszen alig tartalmaz kalóriát és egy időre eltelít. Az egészségünket viszont nem igazán szolgálja, hiszen szinte semmilyen vitamint vagy ásványi anyagot sem tartalmaz. Akkor meg minek is ennénk?

Gluténmentes élelmiszerek
Sokan azt hiszik, hogy ha valami gluténmentes, akkor az biztosan egészséges is. Pedig ez egyáltalán nem igaz! A gluténmentes megjelölés csak arra utal, hogy az adott termék nem tartalmaz glutént, viszont lehet benne keményítő, cukor vagy bármilyen más egészségtelen összetevő. Persze a gluténmentes élelmiszerek között is találunk egészségeseket, így javasolt mindig csekkolni az összetevők listáját a termék hátoldalán.

Mentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk