Menü

Az egészséges haj titkai

Így lehet fényes, dús és selymes frizuránk

Home » Szépség » Az egészséges haj titkai - 03.2017

Ön tudja, hogy mennyire egészséges a haja? Ha hullik, száraz és kezelhetetlen, a hajvégek töredezettek, vagy ha fejbőre irritált esetleg korpás, akkor biztosan nincs a legjobb állapotban. Szerencsére sok mindent tehetünk azért, hogy újra egészségtől ragyogó, dús és selymes legyen. Íme az egészséges haj titkai!

A hajtípusunknak megfelelő sampont használjuk!

Sokunk csak beszalad egy drogériába, lekapja a polcról a keze ügyébe akadt sampont, megveszi, és azzal mossa a haját az elkövetkezendő hetekben. Ez egy alapvető hiba, ne csodálkozzunk, ha hajunk nem olyan, mint amilyenre vágyunk! Ahhoz, hogy hajszálainkat megfelelő kondícióban tartsuk, igényeik szerint kell ápolni őket: a legszimpatikusabb márkából válasszuk ki a száraz, zsíros, festett vagy igénybe vett hajra valót! Így biztosak lehetünk benne, hogy olyan összetevőkkel találkozik a hajunk, amelyekre szüksége van.

Az öblítést hideg vízzel végezzük!

A legkevesebb erőfeszítést igénylő praktika, amelyet bevethetünk annak érdekében, hogy hajunk egészségesebb és ragyogóbb legyen, az az, hogy hideg vízzel öblítjük le róla a sampont. Amikor meleg vízzel megmossuk a hajunkat, a kutikulák megnyílnak, így tudnak megtisztulni. A hideg víz segít visszazárni a kutikulákat, ez pedig csökkenti az esélyét az esetleges károsodásoknak. És ha már a haj leöblítésénél tartunk: az almaborecet segít megszabadítani a hajszálakat a rájuk rakódott hajformázóktól. Egy csészényit öntsünk a hajunkra a samponos mosás után, majd hideg vízzel öblítsük le alaposan.

Tegyük félre a hajszárítót!

Nincs semmi rossz a hajszárító (vagy más hővel történő hajformázóeszköz) használatában – ha mértéket tartunk. Ám ha minden nap így formázzuk a hajunkat, akkor számolnunk kell vele, hogy hajvégeink töredezetté, hajunk pedig szárazzá válik. A legjobb, ha hagyjuk magától megszáradni a hajunkat. Ezt a tanácsot persze a melegebb hónapokban egyszerűbb megfogadni, addig pedig tegyünk így: mossuk meg este a hajunkat, a törülközőszáraz hajat fonjuk be lazán, reggel pedig a hajszárító legalacsonyabb fokozatán szárítsuk át az egészet. Ez a módszer jelentősen csökkenti a hajkárosodás esélyét!

Egészségtől ragyogó, dús és selymes haj titkai.

Vágassunk rendszeresen a hajvégeinkből!

Sok nő azért nem vágatja le rendszeresen a hajvégeit, mert azt hiszi, sosem fog megnőni így a haja. Pedig ha megfelelő időközönként levágja a fodrász a hajvégeinket, attól éppen hogy gyorsabban fog nőni a hajunk! Ráadásul a rendben tartott hajvég egészségesnek mutatja az egész frizurát. És hogy milyen gyakran is kell levágatnunk a hajvégeinket? Ez attól függ, milyen gyorsan nő a hajunk, de általánosságban elmondható, hogy hathetente érdemes.

Szedjünk vitamint!

Az egészséges hajért nem csak külső ápolással tehetünk! Az étkezésünk is nagyban befolyásolja hajszálaink állapotát. Igyunk hát sok vizet és szedjünk multivitamint. Utóbbiból olyat válasszunk, amely biotint tartalmaz. Ez a vízoldható vitamin nagyban hozzájárul a bőr, a haj és a köröm egészségéhez is.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk