Active Beauty
Egészséges nasik

Nem mítosz

Egészséges nasik

Egyszer-egyszer mindenkire rátör a vágy, hogy valamit nassoljon. Sokan ilyenkor a csoki vagy más egészségtelen élelmiszer után nyúlnak, pedig számos egészséges finomság közül is válogathatunk, melyek tápanyagokkal is ellátják a szervezetünket. A zöldségeken és gyümölcsökön kívül az alábbiakat ajánljuk.

Magvakra fel!

Annak ellenére, hogy a legtöbb magnak magas a zsírtartalma, nyugodtan nassoljunk ezekből, ugyanis rengeteg telítetlen zsírsavat juttatnak a szervezetünkbe. Utóbbiak pedig rendkívül egészségesek, továbbá még a fogyásban is képesek segíteni, illetve támogatják az izomépítést. Bátran együnk diót, kesudiót, makadámdiót, mogyorót, pisztáciát vagy mandulát.

Egészségesebb, mint gondolnánk: popcorn

Eddig mindenki azt hitte, hogy a popcorn egy valódi kalóriabomba, így érdemes nagy ívben kerülni. Ez azonban nem teljesen igaz, ugyanis a felmelegített kukoricamagok egészségesek, legalábbis abban az esetben, ha nincsenek cukorral, vajjal vagy sóval ízesítve. Alapvetően rengeteg rostot tartalmaznak, melyek a gyomrunkban felpuffadnak, így sokáig eltelítenek minket.

ÍGY FOGYJ CSALÁNNAL

Nyugodtan készítsük el otthon mi magunk a popcornt. Ehhez vegyünk elő egy bevonatos lábast, amibe annyi kukoricát szórjunk, hogy ellepje annak alját. Ezután tegyük rá a tetőt, és nagy tűzön melegítsük addig, amíg a kukorica fele már kipattogott. Ezt követően zárjuk el a tüzet, nehogy a többi megégjen, és várjunk pár percet, hogy a hő hatására a maradék kipattogjon. Ha ízesíteni szeretnénk, akkor szórhatunk rá curry-t vagy paprikát.

Banán – Nyáron akár fagyottan is

Tény, hogy a banánban sok a szénhidrát és a kalória, ennek ellenére rendkívül egészséges nassolnivaló, hiszen magnézium- és a káliumtartalma is rendkívül magas. Ez pedig nem csak sportolók számára lényeges infó. Mindössze arra érdemes figyelnünk, hogy legkésőbb kora délután együnk banánt, hiszen ekkor még nagy eséllyel ledolgozzuk a bevitt kalóriákat.

Tipp! Ha nyáron fagyott formában esszük a banánt, akkor még frissítő hatása is van.

Görög joghurt

Az utóbbi években egyre közkedveltebb a görög joghurt, ami teljesen érthető, hiszen rendkívül krémes az állaga, és az íze nagyon jó. Ezeken kívül az sem elhanyagolható szempont, hogy rengeteg fehérjét és kazeint tartalmaz. Utóbbi nagyon sok ideig látja el a szervezetünket és az izmainkat aminosavakkal.

BARACK-KÖRTE-BERKENYE PAVLOVA-TORTA

Aszalt gyümölcsök

Ha imádjuk az édes ízeket, akkor együnk asztalt gyümölcsöket. Tény, hogy ezeknek magas a gyümölcscukor-tartalmuk, ezért óvatosan kell bánnunk a mennyiségekkel. Ha azonban naponta egy tenyérnyi adaggal eszünk, akkor még nem fogunk elhízni, továbbá rengeteg fontos tápanyagot juttatunk a szervezetünkbe.

Rizskorong

A rizskorongok energiát adnak, majdhogynem zsírmentesek, rendkívül alacsony a kalóriatartalmuk és praktikusak, hiszen bármikor és bárhol be tudunk kapni egyet-egyet. A szénhidrát pikk-pakk bekerül a véráramba, így energiával látja el a szervezetünket, és nem fekszi meg a gyomrunkat.