Active Beauty
Mit együnk, hogy dúsabb legyen a hajunk?

Hajszépítő táplálkozás

Mit együnk, hogy dúsabb legyen a hajunk?

Rengeteg olyan speciális készítményt használunk, melyek azt ígérik, hogy dús lesz tőlük a hajunk, de a célunkat nem érjük el, a pénztárcánk viszont egyre csak vékonyodik? Nem biztos azonban, hogy az adott termékben van a hiba, hiszen lehetséges, hogy fontos tápanyagok hiányoznak a szervezetünkből. Lássuk, mit ajánlott fogyasztanunk a dús haj érdekében.

C-vitamin

A C-vitamin megerősíti a hajgyökereket, ezáltal megakadályozza a hajszálak letörését. Fogyasszunk sok citrusfélét, fekete áfonyát, édes burgonyát, paprikát és brokkolit.

Omega-3 zsírsavak

Ha nagyon száraz a fejbőrünk, akkor nagy valószínűséggel hiányoznak bizonyos zsírok a szervezetünkből, melyek a szükséges nedvességgel látnák el bőrünket. Ebben az esetben együnk sok Omega-3 zsírsavat, amit nagy mennyiségben tartalmaz a lazac, a lenmag és a dió.

TÖBB TARTÁS

Fehérjék

A hajszálaink keratin nevezetű fehérjéből állnak, így annak érdekében, hogy hajunk erős és ellenálló legyen, mindig elegendő fehérjével kell ellátnunk. Ehhez fogyasszunk sok halat, zöldséget, lencsét, mogyorót és túrót.

Vas

A vas nagyban támogatja fejbőrünk vérkeringését. Tökéletes felszívódásához azonban C-vitaminra is szüksége van szervezetünknek, így rendkívül fontos, hogy sok leveles zöldség, bab vagy vörös hús kerüljön a tányérunkra.

Cink

Ez az ásványi anyag nem csupán a haj növekedését segíti, hanem a bőrünk és körmeink egészségéért is felel. Magas cinktartalmú élelmiszerek a következők: tökmag, mák, lenmag, garnéla és tojás.

SZTÁROK SZÉPSÉGÁPOLÁSI BŰNEI

Szilícium

A szilícium, más néven kovasav, dúsabbá és erősebbé varázsolja hajunkat. Ehhez együnk kölest, zabot és árpát.

A-vitamin

Az A-vitamin azt a célt szolgálja, hogy hajunk erős és selymes legyen, továbbá gyorsabban nőjön. Többször fogyasszunk A-vitaminban gazdag élelmiszereket, mint például kelkáposztát, répát, paprikát és tököt.