Menü

Kreatív DIY karácsonyi ajándékötletek

Kézzel készített karácsonyi meglepetések

Home » Szabadidő » Kreatív DIY karácsonyi ajándékötletek - 12.2016

A DIY ajándékok, vagyis do it yourself (csináld magad) meglepetések több szempontból is könnyen sikert arathatnak. Egyrészt mindenki értékeli a kézzel készített dolgokat, másrészt így sokkal személyesebb ajándékokat lehet adni szeretteinknek, mintha csak a boltban vásároltunk volna valamit.

Forrócsoki ajándékgömb

Ennél látványosabban nem is lehetne prezentálni a forrócsokit, az pedig a mi titkunk maradhat, hogy milyen egyszerű volt elkészíteni! Fogjuk az átlátszó karácsonyfadíszt, tegyünk bele néhány kanál kakaóport, kevéske dekorcukrot és pillecukrot, majd tegyük vissza a tetejére az akasztóját. Végül pedig kössük át szaténszalaggal.

Ajándékkupon

… na nem az üzletben vásárolható plasztikkártyára gondolunk! Elvégre vannak olyan ajándékok, amelyeket nem lehet becsomagolni és a fa alá tenni. Készítsünk saját ajándékkupont, amellyel randevút, szabadidőt vagy más kézzel nem fogható dolgot adunk a szeretteinknek. Ezek a DIY ajándékok garantáltan hasznosak lesznek!

Karácsonyfadísz

Főleg a nagyszülőknek okozhatunk hatalmas örömet ezekkel a DIY karácsonyfadíszekkel, amelyeket innentől nagy-nagy becsben fognak tartani. Készítsünk a gyerekekkel sógyurmát: 2 csésze lisztet, fél csésze sót és 3/4 csésze vizet keverjünk össze, alaposan gyúrjuk át, nyújtsuk ki, majd szaggassunk belőle kisebb-nagyobb köröket. Ezekbe aztán a kicsik belenyomhatják a tenyerüket vagy a talpukat – ne felejtsük el belekarcolni a nevüket sem! Egy szívószállal csináljunk rájuk lyukat, és süssük őket 150 fokon 25 percet. Ha elkészültek, tegyünk rájuk szalagot, és kész is vannak!

Cukorka kebab

Kortól függetlenül minden édesszájú imádni fogja ezeket a DIY ajándékokat! Szerezzünk be legalább ötféle cukrot (gumicukrokat, pillecukrokat), saslikpálcikákat és celofánt. A pálcikákra felváltva húzzuk fel a különböző cukorkákat, míg tele nem lesz az egész. Csomagoljuk őket celofánba.

Keresztrejtvényes kép

Ha van a szeretteink között keresztrejtvény-rajongó, akkor készítsük el neki ezt a képet! A képkereten kívül csupán betűkockákra lesz szükségünk (nem használt társasjátékból is felhasználhatjuk, de hobbiboltokban is kapható). Találjuk ki, mi az a négy-öt szó, ami leginkább jellemzi az illetőt, és próbáljuk meg úgy kirakni őket, hogy néhány helyen keresztezik egymást. Ha sokgyermekes szülőről vagy nagyszülőről van, a gyerekek vagy az unokák nevével is játszhatunk.


MÁR KÉZBE IS VEHETI A MAGAZINT! RENDELJE MEG DÍJMENTESEN!

Az active beauty magazin a dm ingyenes nyomtatott női magazinja, ami rengeteg hasznos tippet és trükköt tartogat a divat, a szépségápolás, a lakberendezés, az utazás, az egészséges táplálkozás területén. A magazin díjmentesen megrendelhető és még a postaköltség miatt sem kell aggódnia, ugyanis az active beauty magazint – teljesen ingyen postázzuk ki Önnek!

Rendelje meg a magazint díjmentesen és helyezze magát kényelembe!

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk