Menü

5 apró trükk, amivel formába hozhatjuk magunkat a nyaralásra

Így készül a bikini body!

Home » Gasztro és Sport » Sport » 5 apró trükk, amivel formába hozhatjuk magunkat a nyaralásra - 06.2019

Ha rajtunk maradt a tél során felszedett pár kiló, és szeretnénk tőle mielőbb, de legkésőbb a nyaralásra megszabadulni, hogy büszkén feszíthessünk új bikininkben, következő tippjeink segítenek, hogy turbó fokozaton karcsúsodjunk és formálódjunk.

1. Váltogassuk az edzés-típusokat!

Ha már hosszú ideje ugyanazt az edzéstervet végezzük, ne csodálkozzunk rajta, hogy semmilyen fejlődést nem látunk magunkon. A testünk ugyanis nagyjából két hét alatt hozzászokik ahhoz az edzés-típushoz, amit hétről hétre ismétlünk. Ahhoz, hogy elérjük a kívánt formát, váltogatni kell a súlyzós és a kardió edzéseket és folyamatosan növelni kell a terhelést. Ha hetente kétszer futunk, akkor mellé legalább ennyiszer menjünk el az edzőterembe vagy dolgoztassuk meg otthon minden izomcsoportunkat.

BIKINIBARÁT TORNAGYAKORLATOK NYARALÁS ELŐTTRE!

2. Együnk rendszeresen!

Tévedés, hogy kalóriát spórolhatunk meg azzal, ha kihagyunk egy-egy főétkezést. Sőt! A vércukorszintünk ingadozni fog, ennek eredményeként falási rohamaink lesznek, ráadásul a szervezet az éheztetést vészhelyzetnek érzékeli, ezért amit legközelebb eszünk, azt mind zsír formájában fogja elraktározni. Nem véletlenül ajánlják a dietetikusok, hogy ha valaki fogyni szeretne, naponta ötször, keveset kell ennie, így biztosítható ugyanis, hogy folyamatosan pörögjön az anyagcserénk.

csúcsforma

3. Mennyiség helyett minőséget fogyasszunk!

Ha végleg szeretnénk megszabadulni a narancsbőrtől, figyeljünk oda arra, hogy csakis minőségi ételek kerüljenek a tányérunkra. Mit is jelent ez? Kerüljük a tartósított, előre csomagolt, kész és félkész élelmiszereket, a fehér lisztet, a cukrot, helyette együnk sok zöldséget, gyümölcsöt, teljes kiőrlésű lisztből készült pékárut. Ha lehet, mi magunk készítsük el az ételeinket és a hozzávalókat a piacon szerezzük be, ez a legegészségesebb. Minél kevesebb méreganyagot viszünk be a szervezetünkbe, annál kevesebb narancsbőr virít majd rajtunk.

4. Soha ne drasztikusan váltsunk!

Igaz ez az edzésekre és a táplálkozásra is. Míg a mozgás esetében a drasztikus terhelés izomlázhoz, súlyos esetben akár izomszakadáshoz is vezethet, a táplálkozásban a hirtelen bevezetett, túl szigorú megvonások megzavarják az emésztést és a hormonszintet is. Ha nagyon kevés kalóriát viszünk be, miközben keményen edzünk, a szervezet kifárad, az immunrendszer legyengül és megbetegszünk. Éppen ezért érdemes apró lépésekben haladni, és egyszerre egy dolgot, például a cukrot, kivonni az étkezésünkből, hetente plusz egy edzést vagy az edzések végén 5-10 perc kardiót beiktatni. Ám ha azt érezzük, hogy állandóan fáradtak és enerváltak vagyunk, akkor hallgassunk szervezetünk jelzésére és lazítsunk kicsit a gyeplőn.

SMINKELNI STRANDRA? ÍGY LEHET!

5. Folyadék, folyadék!

Nem véletlenül szerepel a címben kétszer a folyadék szó, hiszen nincsen fogyás és alakformálás megfelelő belső hidratáltság nélkül. Az emésztőenzimek, a méregtelenítési folyamatok csak akkor működnek hatékonyan, ha elegendő víz áll rendelkezésre a testünkben. Különösen rendszeres edzés mellett és nagy melegben kell nagyon tudatosan odafigyelni arra, hogy naponta legalább 2-3 liter lecsússzon, és persze nem cukros üdítők, energiaitalok és alkohol vagy kávé formájában, hanem tiszta vízként.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk