Active Beauty
Csirke/ kókusz/ paradicsom

Egyszerűen nagyszerű

Csirke/ kókusz/ paradicsom

Marianus von Hörsten fenntartható csúcsgasztro­ nómiát mutat be, melyet komolyabb ráfordítás nélkül a saját konyhánkban is megvalósíthatunk.

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók 4 személyre:

A kókuszleveshez:

  • 60 g pálmacukor
  • 1 hagyma
  • 1 darabka gyömbér (100 g)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Naturmind Himalaya kristálysó
  • 2 szál citromfű
  • 500 g dmBio kókusztej
  • 300 ml csirkealaplé (vagy zöldségalaplé)
  • 30 ml halszósz
  • 10 kaffir lime levele
  • 20 g vörös curry paszta
  • 1 ek. lime-lé

A levesbetéthez:

  • 3 paradicsom
  • 1 lila hagyma
  • 20 ml dmBio extraszűz
  • olívaolaj
  • Naturmind Himalaya kristálysó
  • 150 g sampinyongomba
  • 300 g csirkemellfilé
  • 1⁄2 csomó korianderzöld (de lehet kevesebb is, ízlés szerint)

Elkészítés

  1. A kókuszleveshez olvasszuk meg a cukrot egy nagy edényben közepes lángon. Pucoljuk meg a hagymát, a gyömbért és a fokhagymát, vágjuk apróra és adjuk a cukorhoz. Sózzuk meg, és állandó keverés mellett karamellizáljuk. Mossuk meg a citromfüvet, majd pedig egy törővel erősen nyomjuk szét. Vágjuk apróra, tegyük az edénybe ezt is, és kissé fonnyasszuk meg benne. Öntsük fel a kókusztejjel, az alaplével, adjunk hozzá egy kevés lime-levet és a halszószt. Tegyük bele a lime-leveleket, és főzzük a kókuszlevest alacsony lángon 20 percen keresztül.
  2. Passzírozzuk át a levest, és a botmixerrel keverjük hozzá a vörös curry pasztát is. Ízesítsük a levest, majd tartsuk forrón a tűzhelyen.
  3. A betéthez blansírozzuk a paradicsomokat, majd húzzuk le a héjukat, és vágjuk nyolc részbe. Hámozzuk meg a hagymát, és ezt is vágjuk nyolc darabra. Hevítsünk 10 ml olajat egy serpenyőben. Ebben kissé pirítsuk meg a hagymadarabokat. Alaposan sózzuk meg, és vegyük ki a serpenyőből.
  4. Pucoljuk meg a gombafejeket, és negyedeljük őket. Hevítsük fel a maradék olajat, és pirítsuk benne a gombákat aranybarnára és roppanósra. Sózzuk. A csirkemelleket töröljük szárazra. Vágjuk vékony csíkokra, és kevéssel a tálalás előtt főzzük őket 3–5 percig a forró levesben. Mossuk meg a koriandert, szárítsuk meg, és csipegessük le a leveleit.
  5. Osszuk el a paradicsomokat, a hagymát és a gombát a levesestányérokban, és öntsük le őket a forró levessel. Végül szórjuk meg az ételt a korianderlevelekkel.

VEGÁN SZUSISZENDVICSEK