Menü

Mi a csillagjegye? Így rendezze be otthonát!

Home-dekor horoszkóp

Home » Életmód » Horoszkóp » Mi a csillagjegye? Így rendezze be otthonát! - 10.2018

Ha rendszeres horoszkóp olvasók vagyunk, valószínűleg tudjuk: a kiválasztott háziállatunktól elkezdve a kedvenc úti céljainkon keresztül egészen a lakberendezésig az élet szinte minden területét befolyásolhatja születésünk ideje és helye. Nézzük hát, mit mondanak a csillagok otthonunkról!

Bak (12.22. –  01.20.)

A Bakok időtlen stílusérzékkel rendelkeznek, és a dizájnt egy stabil befektetésként értelmezik. Nem szeretik a zsúfoltságot, nincs szükségük túl sok dologra maguk körül, azonban az általuk kiválasztott tárgyak általában értékesek és minőségiek. A legambiciózusabb jegyként szeretik, ha gyönyörű kilátást csodálhatnak ablakukból, legyen ez akár egy gyönyörűen elterülő erdő vagy a város fényekkel vibráló látképe. Mivel a Bak maga is keményen dolgozik, megbecsüli a szép munkát, így vonzódhat a kézzel faragott bútorokhoz és bőr ülőgarnitúrákhoz, ezek között igazán jól is érzi majd magát.

Vízöntő (01.21.-02.20.)

A Vízöntő egyedi, ám modern ízlése különleges berendezésekben nyilvánulhat meg. Keresi a hideg fehérek és kékek látványát, de sokszor bűvöli el egy-egy érdekesebb geometrikus mintázat vagy absztrakt forma is, és nem veti meg a fényes, tükröződő üveg, ezüst vagy acél felületeket sem. Vízöntőként nagyon jól érezhetjük magunkat otthon, ha a szőnyeget inkább kidobjuk, és engedjük, hogy egy gyönyörű padlóburkolat és a modern anyagok legyenek hangsúlyosak környezetünkben.

 

A CSILLAGJEGYEK LEGJOBB TULAJDONSÁGAI

 

Halak (02.21.-03.20.)

A Halak számára az otthon egy elengedhetetlen és nagy becsben tartott ’búvóhely’, ahová szívesen vonul vissza, ezért mindenek felett otthonosnak, kényelmesnek és pihentetőnek kell lennie. Legtöbbször a halvány, nyugodt színeket szereti: a levendulát, a gyenge zöldeket és a semleges szürkéket. A jegy szülöttjeiként fordítsunk nagy figyelmet a relaxálás fontos otthoni elemeire: keressük a természetes anyagokat, a selymet, a nagy, puha párnákat és a komfortos kanapét. Az extra pihentető élményért az asztalra jól jöhet egy-két illatosított gyertya is.

Kos (03.21.- 04.20.)

A Kos tűzjegyként imádja a sok fényt, így nagyon jól érezheti magát egy hatalmas ablakokkal és ajtókkal rendelkező helyen. A kalandos és extrém életstílusához jól illenek az élénk sárga vagy vörös kiegészítők és hangsúlyos dekorációs elemek, amelyek kitűnnek környezetükből. A Kos érzékeny a fényváltozásokra és igen hajlamos a szezonális depresszióra is, ezért legjobb, ha elkerüli a sötét, nyomasztóbb színeket.

 

Lakberendezési tippek horoszkóp szerint

Bika (04.21.-05.20)

A Bika érzékenysége a szépségre és a stílusra otthonában is kiütközik. Neki aztán a leggyönyörűbb dolgok között kell élnie, ezért csak a legek-legjére hajlandó pénzt is kiadni, arra viszont sokat. Egy Bika lakásába lépve általában elámulunk a ritka bútorokon, a finom anyagokon vagy a legjobb borokból álló gyűjteményen. Ha bikaként valóban élvezni szeretnénk otthonunkat, ne adjunk lejjebb a legfontosabb dolgokból: kellemes illatú gyertyák, szép műalkotások és minőségi anyagok között fogjuk magunkat igazán otthon érezni.

Ikrek (05.21.-06.21.)

Az Ikrek kíváncsisága és folyamatosan változó hangulata kiütközik eklektikus lakberendezési stílusában is. Nem tud kiválasztani egy irányt, ami tetszik, ezért inkább az összeset haza hozza. Ezzel legtöbbször nincs is baj, hiszen jó érzékkel kombinálja őket környezetében, azonban van egy határ, ami után túl sok lehet az őt érő impulzus. Ikrekként a legfontosabb, hogy különféle stílusokat variáló lakhelyünkön rendet tartsunk, mivel a berendezések különbözősége miatt igen gyorsan válhat káoszossá otthonunk.

Rák (06.22-07.22.)

A Rák vízjegy lévén életterében is az érzelmeket tartja a legfontosabbnak: legyen otthonos, komfortos, ahova szeret haza menni. A romantikus és érzékeny lelkületű Rákot lakberendezése közben is az emóciók vezetik, csak olyan elemeket választ, amelyekbe beleszeretett – ezek legtöbbször vintage, antik és viktoriánus stílusúak. Emiatt azonban később nehezen is akarja elhagyni elbűvölő otthonát. Rákként ezért – ha már ilyen szépen berendezkedtünk – ne féljünk áthívni magunkhoz másokat, hogy elkerüljük a túlzott egyedüllétet.

 

EZEK A LEGINKÁBB ÖSSZEILLŐ CSILLAGJEGYEK

 

Oroszlán (07.23-08.23.)

Az Oroszlán – csak úgy, mint az állatok királya – szereti nemesnek és elegánsnak érezni magát és környezetét egyaránt. Dekorációjában nem ritka az olyan gazdag, mély színek használata, mint a bordó, a lila vagy a türkiz, melyekkel igazán otthonossá és meleggé teszi lakhelyét. A jegy szülöttei szeretik megmutatni a világnak luxus érzetű berendezési tárgyaikat, ezért sokszor több műalkotás is hangsúlyos helyre kerül otthonukban. Azonban vigyázzunk vele, hogy ne essünk át a ló túloldalára! Ha a királyi luxus giccsbe fordul, mi sem fogjuk jól érezni magunkat a túlzott ragyogás között.

Szűz (08.24.-09.23.)

A Szűz imádja az egyszerű dolgokat, és vágyik a harmonikus, rendezett összképre otthonában. Képzőművészeti alkotások helyett szívesen választ inkább egy minőségi, stílusos dizájner-lámpát vagy étkezőgarnitúrát, így összekötve kellemest a hasznossal. Kedvenc színei a meleg törtfehér és szürke, kiegészítőknek pedig szívesen választ zöld vagy arany elemeket.  Szűzként nem valószínű, hogy hatalmas vacsorapartikat fogunk rendezni, de azért nem árt, ha egy kis izgalmat is viszünk a letisztult környezetbe: nézzünk szét, hátha találunk pár szobrocskát, vázát, különleges szobanövényt vagy egy szép szőnyeget, amivel feldobhatjuk otthonunkat.

Mérleg (09.24-10.23.)

A Mérleg otthonában is a harmóniára és az egyensúlyra törekszik: szereti átlátni a dolgokat, ezért sem a zsúfoltság, sem a sötét vagy élénk színek nem vonzzák. A szépségszerető, stílusos Mérlegek igazán kedvelik a valóban minőségi tárgyakat és különlegességeket, mindenből a legjobbat, a legújabbat vagy a legidőtállóbbat szeretnék. Hogy kiélhessük az esztétikum iránti szenvedélyünket, alakítsunk ki egy olyan helyet otthonunkban, ahol igazán szabadjára engedhetjük vágyainkat: egy látványos könyvgyűjteményben vagy egy lenyűgöző ruhákkal teli gardróbban mindig gyönyörködhetünk majd.

Skorpió (10.24.-11.22.)

A Skorpió imádja a misztikus, mély és szenvedélyes dolgokat, és környezetében is szívesen fogadja ezeket. Lakása sokszor olyan hangulatot kelt, mintha egy 19. századi bűnügyi regény vagy egy régi kastélyban játszódó románc helyszínére csöppentünk volna. Skorpióként nyugodtan válasszunk mélyebb, sötétebb színeket, mint például az indigó kék, a sötétlila vagy akár a fekete. Nem leszünk tőle depressziósak, inkább gyönyörködtetni fognak titokzatos kisugárzásukkal.

Nyilas (11.23.-12.21.)

A Nyilas eklektikus stílusa tükrözi kalandvágyó természetét, és otthona büszkén viseli szinte minden utazásának nyomát. Marokkói szőnyeg, francia kis asztal és távol-keleti festmények – a Nyilasnak minden jöhet, ami emlékezteti legkedveltebb úti céljaira és az ott eltöltött időkre. Hogy ne érezzük magunkat röghöz kötve a szürke hétköznapok alatt sem, próbálkozzunk egy kis ’belső kert’ kialakításával: izgalmas növények, egy mini szökőkút, pár természetes anyagból készült puff vagy fotel, és persze mindig kíváncsi természetünkhöz illően egy gyönyörű könyvespolc, ahol gondolatban elkalandozhatunk a szeretett, messzi tájakra.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk