Active Beauty
4 családi film, amely ráébreszt a család fontosságára

Szívmelengető történetek mindenkinek

4 családi film, amely ráébreszt a család fontosságára

A család fogalmára sokunknak megvan saját, egyéni definíciónk és a szó könnyen jelenthet mást nekünk, mint az épp mellettünk elsétáló embernek. Míg a családok számtalan formában léteznek és rengetegféleképp alakulhatnak ki, kettő ugyanolyan pedig nincs belőlük, addig olyan érzéseket és mondanivalókat mégis találunk, amelyek mindannyiunk családjában érvényesek lehetnek. Mutatunk is 4 filmet, amelyek pontosan erre ébresztenek rá!

Stuart Little

A Little családba befogadott kisegér története nagyon szívmelengető és tanulságos, a számtalan bonyodalom és kaland közben pedig kicsik és nagyon is igazán jól szórakozhatnak. A film bemutatja nem csak a szeretet, de a hűség és a családi kötelékek fontosságát is, miközben ráébreszti a gyerkőcöket a bátorság, az őszinteség és a kitartó küzdelem jelentőségére.

Instant család

Az Instant család című film főszereplői, Pete és Ellie hatalmas döntést hoznak meg, mikor elhatározzák, hogy segítenek három, állami nevelésben lévő testvéren, és megpróbálnak nekik igazi, szerető otthont biztosítani. A gyermektelen pár így egyik pillanatról a másikra nagycsaládos lesz, a mókás bénázás pedig elmaradhatatlan egy ilyen helyzetben, így néhány jeleneten biztosan hangosan fogunk felnevetni. A történet vége ugyanakkor igazi könnyfakasztó, ezért jó, ha odakészítjük a zsebkendőt is a fotel mellé, hiszen a film olyan témákat érint, mint a családtagok különbségeinek elfogadása, az emberi tökéletlenség és az a szeretet, amelyet csakis szülők érezhetnek gyermekeik iránt, akár összeköti őket a vér, akár nem.

Lilo & Stich

Egy talpraesett kislány és egy galaxis szerte körözött, rosszcsont űrlény találkozásából nem sülhet ki sok minden a káoszon kívül, talán csak egy igazi családi kötelék. Lilo megismerteti velünk a hawaii kiterjedt család koncepcióját, a történet pedig megtanít egymás elfogadására és arra, hogy a családtagoknak még csak nem is kell egy bolygóról származniuk ahhoz, hogy szeressék egymást és ahhoz, hogy örök életükre családdá legyenek.

Marley meg én    

A fiatal pár, majd egy-, két-, végül háromgyermekes család és a rosszcsont kutyus hosszú éveken átívelő története, amely biztos sírással végződik, azonban különlegesen gyönyörű üzenetet hordoz magával. A családba ugyanis nem csak az emberek tartoznak bele, hanem legjobb szőrös barátaink is, akik mellettünk vannak jóban, rosszban, viharban és napsütésben, minden új tagot örömmel fogadnak és egész életükért cserébe nem kérnek semmi mást, csak egy kis szeretetet. Vigyázzunk, mert ha gyerkőceinknek nincs kisállatuk, ezután a film után biztosan hetekig fognak könyörögni érte!

Idén is dm Gyermeknap a Magyar Vasúttörténi Parkban!
További információkért látogass el honlapunkra!
www.dm.hu//gyermeknap/