Active Beauty
Körte-karalábé carpaccio sajtszósszal

Carpaccio hús nélkül

Körte-karalábé carpaccio sajtszósszal

A vegetáriánus körte-karalábé carpacciot sajtszósszal igazán egyszerű elkészíteni. Aztán az ember csak mindig többet és többet akar belőle a tányérjára.

Hozzávalók 4 személyre:

A karamellizált dióhoz:

  • 2 ek. cukor
  • 1 ek. víz
  • 2 marék dió
  • 1⁄4ek.só

A sajtszószhoz:

  • 1⁄2 ek. mustár
  • 5 ek. repceolaj
  • 4 ek. fehér balzsamecet
  • 5 ek. sbrinz sajt vagy parmezán
  • 1⁄2 tk. só, kevés frissen őrölt bors

A salátához:

  • 1 karalábé
  • 1 nagy körte
  • 1 ek. citromlé
  • 1 ek. víz
  • 1/3 csokor turbolya vagy petrezselyem

FRITTATA JACKFRUITTAL

Elkészítés:

  1. A karamellizált dióhoz forraljuk fel a cukrot a vízzel egy krómacél serpenyőben. Mérsékeljük alatta a lángot, és a cukros keveréket néha megkeverve főzzük addig, amíg világosbarna karamellé válik. Vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá a diót és a sót, keverjük jól össze, majd borítsuk egy sütőpapírra, oszlassuk el rajta, és hagyjuk kihűlni. Tördeljük fel nagyobb darabokra. Letakarva tegyük félre.
  2. A szószhoz tegyünk minden hozzávalót egy keverőtálba, és pürésítsük őket. Majd fedjük le, és tegyük félre.
  3. Hámozzuk meg a karalábét és a körtével egyetemben vágjuk vékony szeletkékre. A körteszeleteket keverjük össze egy tálban a citromlével és a vízzel, majd felhasználásig hagyjuk benne. A karalábét tegyük egy másik edénybe. Fedjük le mindkettőt, és tegyük félre.
  4. A tálalás előtt tetőcserép formában rendezzük el a karalábé- és körteszeleteket egy szép tányéron. Öntözzük meg alaposan a sajtszósszal. Körítsük a karamellizált dióval, és szórjuk meg az apróra vágott fűszernövényekkel.