Active Beauty
Beszédtémák, amelyeket kerüljünk karácsonykor

Hogy a karácsony szeretetteljes, ne pedig veszekedéstől hangos legyen!

Beszédtémák, amelyeket kerüljünk karácsonykor

A lakás már ünnepi díszben, a konyhából ínycsiklandó illatok terjengenek, az ajándékok becsomagolva… látszólag minden jel arra mutat, hogy egy tökéletes karácsony előtt állunk. Ám mindezt egy pillanat alatt lerombolhatjuk, ha olyan témát hozunk szóba, amit nem kellett volna. Hogy mely beszédtémák is ezek?

  1. Régi sérelmek. Ha eddig képtelenek voltunk túllépni azon, hogy húsz évvel ezelőtt, a gimnáziumban a nővérünk randizni hívta azt a srácot, akibe titkon fülig bele voltunk zúgva, akkor ne most próbáljuk megoldani a helyzetet, ne ordibáljunk a halászlé fölött azon, hogy is történtek a dolgok.
  2. Válások, szakítások, megcsalások. Nincs az a bejgli, amit ne tenne keserűvé egy ilyen beszédtéma. Amint valamelyik családtagunk felemleget egy ilyen esetet, azonnal tereljük el a szót. Például kérjük el a nagyitól ennek az isteni finom mákos bejglinek a receptjét!
    Beszédtémák
  3. Pénzügyek. A karácsonyig vezető út csak ezzel volt kikövezve: ennyit kell költenünk erre, annyit arra, itt van még ez a kiadás, na meg az is, ez az ajándék ennyibe fog kerülni, az meg még többe… Legalább most ne beszéljünk erről!
  4. Mi lett volna, ha… Lehet, hogy az öcsénk világhírű zongorista lehetett volna, minket pedig Nobel-díjra jelöltek volna már, ha irodalom szakra jelentkezünk… Igen, lehet, hogy így lett volna, de mind késő bánat már, amin kár is keseregni. Még ha a szüleink nehezen is dolgozták fel, hogy nem azt a pályát választottuk, amelyet ők nekünk szántak, akkor se rágódjunk a múlton. Ennél sokkal jobb beszédtéma, hogy mit tartogat számunkra a jövő!
  5. Külső adottságok. Oké, lehet, hogy az utóbbi időben magunkra szedtünk néhány kilót. Vagy éppenséggel túl sokat fogytunk. Esetleg lehet, hogy tényleg le kéne mondani a rőtvörös hajszínről, és visszatérni az eredeti barnához. Akármelyik is igaz ránk, és akármelyiket is jegyzi meg valamelyik szerettünk, vegyünk egy nagy levegőt, és tartsuk magunkban, amit gondolunk. Kritizálásra kritizálással reagálni nagyon nem jó ötlet. Inkább kínáljuk meg az illetőt még egy pohár borral vagy szelet süteménnyel.