Menü

Bakancslista a téli szünetre

Mit csináljunk a gyerekekkel a két ünnep között?

Home » Család » Bakancslista a téli szünetre - 12.2016

A meghitt és nyugodt karácsonyi hangulat a gyerekeket rendkívül untatja, így jobban tesszük, ha előre felkészülünk, milyen programokat tudunk nekik kínálni a két ünnep között. Az alábbi lista tételeit képtelenség maradéktalanul kipipálni a téli szünet alatt, ám nem is ez a cél. A lényeg, hogy értékes időt töltsünk együtt és közben kicsik és nagyok is jól szórakozzanak! Jöjjön hát 20 programötlet, amelyek tartalmasabbá és vidámabbá tehetik a téli szünet napjait!

 1. Irány a Csokoládémúzeum! (www.csokolade-muzeum.hu) Foglaljunk időpontot, hogy betekintést nyerhessünk a csokoládékészítés különleges világába.
 2. Színezzünk együtt! Óriási méretű színezőket is kaphatunk már, amelyeknek egyszerre is nekieshet a család.
 3. Piknikezzünk a nappaliban! Terítsünk le egy hatalmas plédet, vegyünk elő papírpoharakat és papírtányérokat, készítsünk szendvicseket, limonádét, és kezdődhet is a móka.
 4. Süssünk együtt sütit, amit aztán kedvünkre dekorálhatunk! A legszebbeket garantáltan nem lesz szíve senkinek sem megenni…
 5. Indítsunk házi fotóversenyt! Találjunk ki egy témát, amelyben alkotni kell, pl.: A legjobb dolog a télben.
 6. Tartsunk társasjáték-maratont! Mindenki hozza a kedvencét, és játsszunk egy partit mindegyikkel. A végén abszolút győztest is lehet hirdetni.
 7. Dekoráljunk jegyzetfüzeteket, amelyekbe 2017-es élményeinket írhatjuk! Vágjunk ki képeket régi újságokból és használjuk fel a karácsonyról megmaradt csomagolópapírokat is.
 8. Készítsünk pattogatott kukoricát, és nézzünk meg egy filmet! A popcornt ízesíthetjük fahéjjal vagy más fűszerekkel is, hogy különlegesebb legyen.
 9. Öltözzünk fel jó melegen, és barangoljuk be a közeli erdőt vagy rétet! Mindenkire frissítően fog hatni egy ilyen program a sok vendégjárás és evés után.
 10. Idézzük fel a nyarat a nyári fotóinkkal, és sztorizgassunk! Válassza ki mindenki a kedvenc nyári fotóját, és mesélje el, miért éppen az az.Téli szünet
 11. Menjünk el a könyvtárba és kölcsönözzünk ki egy réges-régi mesekönyvet! Számunkra is lélekmelengető lesz olyan történeteket olvasni, amelyeket utoljára kicsiként hallottunk.
 12. Készítsünk madáretetőt! És meséljük el gyermekeinknek, miért fontos, hogy télen gondoskodjunk a madaraknak némi eleségről.
 13. Készítsük el a szilveszteri dekorációt! Felejtsük el a bolti girlandokat, vágjunk ki magunk különböző mintákat és 2017-es feliratokat.
 14. Tartsunk divatbemutatót! Most szabadon lehet egymás gardróbjában garázdálkodni – vajon ki lesz a legtrendibb?
 15. Menjünk el egy bolhapiacra, és keressünk kincseket! (www.bolhapiac.com) A gyerekek számára egy ilyen túra valódi kincskeresés, és mi is találhatunk számos hasznos holmit – kedvező áron.
 16. Készítsünk krumplinyomdát! Az elkészült alkotásokból készíthetünk köszönőkártyákat vagy újévi üdvözlőkártyákat is.
 17. Állítsuk fel a sátrat a lakásban, és aludjunk benne, mintha táboroznánk! Persze a táborozáshoz be is kell csomagolni és elemózsiával is készülni kell.
 18. Készítsünk kollázst azokból a dolgokból, amelyekért hálásak vagyunk! Ismét elővehetjük a régi újságokat, amelyekből illusztrációkat vághatunk ki, de dobjuk fel a kompozíciót saját készítésű rajzokkal is.
 19. Menjünk el az állatkertbe, és találjuk ki, miről beszélgetnek az állatok! (www.zoobudapest.com) Vajon a majmok min nevetnek annyira? És a tigris miért adott pofont a másik nagymacskának?
 20. Gyűjtsük össze a megunt játékokat! A gyerekek most úgyis a karácsonyra kapott dolgokért vannak oda, szóval kérjük meg őket, hogy tegyék egy szatyorba azokat, amik nem kellenek nekik, hogy más gyerek is örömüket lelhessék bennük.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk