Menü

Babymoon

Az utolsó nyaralás kettesben

Home » Életmód » Párkapcsolat » Babymoon - 11.2019

A kisbaba érkezése előtt a párok szívesen kiélvezik még egyszer, hogy kettesben lehetnek az úgynevezett „babymoon”-jukon.

Hogyha valaki fiatal szülőket kérdez meg arról, hogy mi az, ami a legjobban hiányzik nekik, akkor a leggyakoribb válasz: az alvás, melyet a kettesben töltött idő követ a sorban. A szülés utáni hónapok pont olyan kimerítőek, mint amilyen szépek. Ezért egyre több pár tölti fel tudatosan újra a szerelemraktárakat, mielőtt a kisbabájuk megszületne. „Babymoon”-nak nevezik ezt a trendet az angol „honeymoon”, nászút szó után.

A szomszédos Ausztriában manapság már számos wellnesshotel várja speciális ajánlatokkal az édeskettesre vágyó babaváró párokat, de belföldön is vannak lehetőségek. „Remek dolog, ha a leendő szülők a kapcsolatukat még egyszer meg tudják erősíteni, mielőtt a gyermekük megszületése komoly kihívások elé állítaná azt” – mondja Christian Matthai bécsi nőgyógyász. Tapasztalata szerint a legjobb a 16. és a 36. terhességi hét közötti időszakra időzíteni a pihenést. „Ezt megelőzően gyakoriak a szédülések, és a terhesség korai szakaszára a nagyfokú fáradtságérzet is jellemző, a 36. hét után pedig lehet, hogy egy wellnessnyaralás túlságosan is megerőltető lenne a kismama számára.” És hogy miért épp Ausztria? Egyszerű! Egyrészt könnyedén megközelíthető, másrészt meseszép vidékei tökéletesen alkalmasak a teljes ellazulásra.

A BOLDOG PÁROK TITKAI

Speciális programok

Hotelje válogatja, hogy milyen elemekből áll pontosan a „babymoon” csomag. Általában a pármasszázsokról, gyertyafényes vacsorákról és kényezető fürdőkről szóló romantikus édeskettes köré építik fel a kínálatot. Sok hotel pedig még a várandós nők igényeit és kívánságait is előtérbe állítja. Beszélgethetnek például egy bábával, kiöntethetik a pocakjukat gipszből vagy kényeztethetik magukat a spa-részlegen. A kezelések palettáját is az állapotuknak megfelelően állítják össze. A különösen igénybe vett testtájakat, így a hátat, a tarkót, a lábfejeket vagy a lábakat masszázzsal kényeztetik. A komoly terhelésnek kitett hasi szöveteket olajokkal és peelingekkel ápolják, hogy megelőzzék a terhességi csíkok kialakulását. A nehéz, fáradt, bedagadt lábakon segítenek a tehermentesítő masszázsok. A speciális arckezeléseket végző szakemberek tekintettel vannak a hormonális változásokra, és határozottan segítenek az ellazulásban. A hangtálmeditációk a védettség érzésével ajándékozzák meg a kismamát, és lehetővé teszik számára, hogy befelé figyelhessen.

LEGYEN BÉKÉS A PIHENÉS

Segít az ellazulás

Nagyon eltérő lehet, hogy mi tesz jót egy párnak vagy egy várandós nőnek. A lényeg az, hogy a babymoon hotelek a megváltozott igények kielégítésére törekedjenek – legyen szó a wellnesskezelésekről, a felkínált ételekről vagy arról, hogy segítenek pároknak a félelmeik és a bizonytalanságérzetük leküzdésében. Az érzelmi és a testi stressz is negatív hatással lehet a meg nem született gyermekre, ezt kutatások is alátámasztották. A kiegyensúlyozottság, a lelki béke, a szeretet és a védettség érzése ebben a rendkívüli időszakban különösen fontos. „A pihenés és az ellazulás minden pillanata értékes” – erről meg van győződve Matthai. Hiszen egy közös wellnesspihenésnek nemcsak rövid távú hatásai lehetnek, hanem löketet is adhat ahhoz, hogy otthon tudatosan újra és újra időt szakítsunk egy masszázsra vagy egy közös fürdésre.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk