Menü

Bőrápolási szokások, melyek ártalmasak lehetnek

Ne vigyük túlzásba!

Home » Szépség » Szépségápolás » Bőrápolási szokások, melyek ártalmasak lehetnek - 10.2018

Mindannyian szeretnénk szépek, fiatalosak és ápoltak maradni, ebben pedig a különféle bőrápolási termékek és szokások is segítséget tudnak nyújtani. Emiatt valószínűleg sokunk rendelkezik több lépésből álló szépség-rituáléval, amit minden este és reggel elvégez, és ha egy alkalmat kihagy valamiért, másnap duplán pótolja be. Azonban vigyázzunk! Van pár, gyakran elkövetett hiba, amely többet árt, mint használ.

Mindent egyszerre

Természetesen az idő múlásával, a mindig változó környezettel és bőrünk igényeinek átalakulásával szükség van rá, hogy újakra cseréljük bőrápolási termékeinket is. Más és más összetevők válnak a hatékonnyá, vagy egy készítményre jobban reagál bőrünk, mint egy másikra, esetleg étrendet vagy életmódot váltottunk, és ezzel módosult egy kicsit bőrtípusunk is. Mind-mind jó ok arra, hogy kipróbáljunk valami újat. Azonban a legtöbb termék esetében legkorábban is csak 6-8 hét elteltével vehetünk észre bármilyen eredményt, így célszerű a változtatásokat egyesével bevezetni, hogy tudjuk, melyik termék használ, melyik nem. Vagy ha esetleg irritáció lép fel valamelyik készítménnyel kapcsolatban, akkor könnyedén megtaláljuk a bűnöst.

 

10 OK, AMIÉRT A KÁVÉ JÓT TESZ NEKÜNK

 

Lerombolt védelem

Ha soha nem radírozzuk arcbőrünket, az biztosan nem segít fiatalsága megőrzésében, hiszen így nincs, ami eltávolítsa a rárakódott, pórusokat eltömítő szennyeződéseket, és az arcbőr lélegzését akadályozó, elhalt hámsejteket. Ha viszont szinte mindennap radírozunk, akkor sem vagyunk előrébb. Sőt! Főleg a zsírosabb bőrtípussal rendelkezők szokták elkövetni azt a hibát, hogy a minél tisztább és csillogás-mentesebb arcbőr érdekében minden egyes nap az egyszerű arctisztító rituálé helyett radíroznak is. Azonban a bőrradír túlzott használata a bőr természetes védekezőrétegének teljes lerombolásához vezet. Ezenkívül, mivel bőrünk érzékeli, hogy nincs, ami megvédje és hidratáltan tartsa, hevesebb faggyútermelésbe kezd, így végül pont azt a tulajdonságát fogjuk erősíteni, amely ellen az arcradírral harcolunk.

 

HAJÁPOLÁSI MÍTOSZOK: IGAZAK VAGY SEM

Valóban zsíros?

Mielőtt felvásároljuk az összes, múlt héten ezerrel reklámozott, új bőrápolási termékcsaládot, álljunk meg egy pillanatra, és gondoljuk át, milyen bőrtípussal is rendelkezünk. Egy pattanás még nem jelenti, hogy aknéra hajlamos a bőrünk, és a hideg idő beköszöntével egyszer-egyszer feszülő arcbőr sem indokolja az extra száraz bőrtípusra kifejlesztett termékek használatát. Ne dőljünk be annak, hogy minden jobb, ami új. A bőrápolásban nem az aktuálisan trendi termék lesz az örök befutó. Ha zsíros? Nem baj! Ha száraz? Azt is meg lehet oldani! Ha egyik sem? Tökéletes úgy is! Tiszteljük bőrtípusunkat, és válasszunk olyan termékeket, amelyek a legjobban megfelelnek igényeinek. Hosszú távon egészen biztosan így járunk a legjobban.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk