Menü

Amit a nők szexinek találnak

Nem (csak) a külső számít

Home » Életmód » Párkapcsolat » Amit a nők szexinek találnak - 06.2019

A gyors sportkocsi és a vaskos pénztárca vonzza a nőket? Egykoron talán. De manapság az alábbi 13 tulajdonság tesz egy férfit ellenállhatatlanná.

Voltak idők, amikor az író Friedrich Torberg nagynénje, Jolesch szerint egy férfinak nem kellett szebbnek lennie egy „majomnál” – kivéve ha szegényebb volt a templom egerénél. Ezek az idők elmúltak. A bankszámla már nem funkcionál vonzerő-helyettesítőként. Egy néhány évvel ezelőtt elvégzett felmérés szerint a nők kétharmadának mindegy volt, hogy milyen magas jövedelemmel rendelkezett a partnere. És már csak alig 20%-uk ragaszkodott a klasszikus szerepképhez, miszerint a férfinak kell feltétlenül több pénzt hazavinnie. Szintén hasonló eredményeket tapasztalt Nina Baur szociológus is 2010-ben: „Csak minden harmadik nő számára volt fontos, hogy a férfi sokat keressen, csupán minden hatodik vágyott drága ajándékokra, és csak minden tizedik számára jelentett valamit, hogy a partnerének drága autó áll a garázsában – magyarázta a Süddeutsche Zeitungnak adott interjújában, majd rögtön felhívta a figyelmet egy következő, sokszor hibás következtetésre is. – A férfiak tévesen gondolják azt, hogy tökéletesnek kell lenniük, és hogy a státuszszimbólumoknak extrém jelentősége van.”

Az én munkám, az én házam, az én autóm

Nem is csoda. Hiszen az „erősebbik nemet” sokáig elsősorban arra nevelték, hogy kellően sikeresek legyenek a munkájukban. A magas jövedelem volt az elsődleges cél, és olyan mondásokat lehetett mindenki szájából hallani, mint „a férfi szexepilje autója erősségéből áll”. Míg a lányok egész kicsi koruktól fogva azt tanulták, hogy mindig foglalkozniuk kell a külsejükkel és gondoskodniuk az ápolt kinézetről, addig sok kisfiúnak még azt sem tanították meg, hogyan kell rendesen levágnia a körmét. Zuhanyozni, hajat mosni, borotválkozni – így hangzott a férfiak ápolási hármasa. Sokáig úgy gondolták, hogy egy nő elcsábításához semmi egyébre nincs szükség, mint vízre, szappanra és egy mutatós kis eljegyzési gyűrűre.

A BOLDOG PÁROK TITKAI

Ami tényleg számít

Amióta a nők maguk vásárolják az ékszereiket, fizetnek az étteremben, sőt még egy sportkocsira is futja nekik, a férfiak elbizonytalanodtak. Sok időt töltenek a fitneszstúdiókban, hogy kifogástalan kockahassal büszkélkedhessenek, egyre gyakrabban fekszenek kés alá, hogy még szögletesebb arcformára, dúsabb hajra és fiatalabb kinézetre tegyenek szert, és össze-vissza füllentenek mindenfélét az online randioldalakon. Pedig sokkal kisebb költséggel és erőfeszítéssel is célt érnének – ezzel a 13 dologgal, amit a nők tényleg szexinek tartanak egy férfin.

Tud bánni a szerszámokkal

A nők 86%-a elolvad az ezermesterektől. Ez derült ki a mafo.de közvélemény-kutató intézet egy nagy felméréséből. Majdnem 80%-uk számára a partnerválasztás egyik fő kritériuma az volt, hogy a kiszemelt tudjon bánni a kalapáccsal és a harapófogóval. És a férfi megkérdezettek 84,3%-ban azt állítják, hogy örömmel barkácsolnak. Tökéletes!

Verhetetlen a tűzhelynél

Az ElitePartner egy megkérdezése szerint az ezermesterek mögött a második helyen azok végeztek, akik egy konyhabútort nemcsak összerakni tudnak, hanem ott akár egy kétszemélyes vacsorát is el tudnak készíteni.

Ért a műszaki dolgokhoz

A laptop folyamatosan lefagy? A kávéfőző gép nem ad tejhabot? Aki ezeket a hibákat el tudja hárítani, az olyan vonzó hatást kelt, mint a sármos George Clooney. „A felmérésünk azt mutatja: a megkérdezett hölgyek 66%-a számára fontos, hogy a férfi értsen a műszaki berendezésekhez” – magyarázza Nina Baur szociológus.

Ad a testápolásra

Egy igazi férfinak pézsmaillata van? A legtöbb nő ezt másképp gondolja. A különböző tesztekben a nők a férfi izzadságszagától a legkevésbé sem indultak be, még a peteérés ideje alatt sem – pedig ilyenkor sokan a magas tesztoszteronszinttel rendelkező férfiak illatát tartották vonzónak. A GQ férfimagazin felmérése szerint a nők 98%-a egyáltalán nem szereti, ha a férfi intim területeit túl sok szőr fedi. Úgy, ahogy az orr-, a fül- és a hátszőrök sem lelnek túl sok női rajongóra. És 84%-uk a formára reszelt körmöket a férfiak kezén is vonzónak találta.

5 TÉMA, AMIRŐL MINDEN PÁRNAK BESZÉLNIE KÉNE

Intelligens

A lengyel Warsaw School of Economics kutatói megállapították: a kevésbé attraktív férfiak az intelligenciájukkal tudják kiegyenlíteni esélyeiket. Londoni kutatók még azt is be tudták bizonyítani, hogy azok a férfiak, akik jobb eredményeket értek el az intelligenciateszteken, minőségileg is jobb spermiumokat produkáltak – még akkor is, ha csak csekély mennyiségben.

Széles vállak

Azok a férfiak, akik kizárólag a kockahasukon dolgoznak gőzerővel, a testük többi részének edzését pedig elhanyagolják, nagy hibát követnek el. A Men’s Health kutatása szerint a legtöbb nő széles vállú partnerről álmodozik. A felmérésben résztvevők felének kívánságlistáján szerepel ezenkívül még az erős, V-formájú hát, a remek popsi, valamint a szexi lábizom. A kockahasért csak 40%-uk van odáig.

Szuverén módon fejezi ki magát

Vivien Zuta, a Frankfurti Institute for Advanced Studies fonetikusa a Miért mégsem annyira szexi a mély férfihang? címmel megjelent könyvében elmagyarázza, hogy nem a hangszínen, hanem a beszédmelódián múlik a dolog. Mindkét nem esetén azokat találjuk kevésbé vonzónak, akik már-már túl lassan beszélnek és sok késleltető hangot adnak ki, mint az „öö” vagy az „em”.

Tud történeteket mesélni

Különösen jó benyomást tesz az, ha valakinek a szájából szép beszédmelódiával jó szöveg hangzik el. A University of North Carolina felmérésének eredménye szerint azok a pasik, akiknek jó szövege van, automatikusan átkapcsolják a nőkben a wow gombot. A tudósok ezt azzal magyarázzák, hogy a történetmesélés nagy szociális elismerésnek örvend – ami érthető módon a nőkre is vonzó hatással van.

Magasság

A méret a lényeg. Egy Emnid-felmérés szerint a nők 60%-a olyan férfit tud elképzelni maga mellett, aki magasabb nála – méghozzá ideális esetben 6–10 centiméterrel. A dél-koreai Konkuk University tudósai majdnem 8000 pár adatait kiértékelve arra jutottak, hogy a jelentős magasságkülönbség pozitív hatással van a nő boldogságérzetére.

Borosta

„Bajusz nélkül a férfi félig meztelen” – mondta Salvador Dalí. A mai nők preferált férfi arcszőrzete azonban mégis kicsit másképp néz ki. A University of Queensland tudósai egy kutatáshoz több mint 8000 nőt kérdeztek meg a témában. Az eredmény: ha szexepilről van szó, akkor a nyertes a hosszabb borosta. Az a férfi, akihez szívesen hozzámennének, ugyanakkor szakállt is viselhet. De ápolatlanul nem szabad kinéznie.

Segélyszervezeteknek adományoz

Kanadai kutatók egy érdekes összefüggést állapítottak meg a szinglik jócselekedetei és a szerelmi életük között. Azok az agglegény férfiak, akik rendszeresen adományoztak pénzt a közhasznú szervezetek számára, vagy azok, akik segítő kezet nyújtottak valakinek, gyakrabban szexelnek. A szociális véna nyilvánvalóan bejön a nőknek.

Tud táncolni

Al Pacino megmutatta az Egy nő illata című filmjében, az okos férfiak pedig utánacsinálják. Egy jó táncosnak a nők csak nehezen tudnak nemet mondani, főleg arra a kérdésre nem, hogy: „Szabad egy táncra?” Az ElitePartner megkérdezettjeinek majdnem 90%-a kívánatosnak találta a táncolni tudó férfiakat. Salsa, tangó, swing vagy lassú keringő – az már ízlés kérdése, hogy ki melyik stílust részesíti előnyben. Mostanság trendi és szuperszexi: a zouk nevű brazil páros tánc.

Szereti a gyerekeket

Paradox módon épp a fiatal apukák gyakorolnak komoly hatást az idegen nőkre. Ennek az az oka, hogy ezek a férfiak megmutatják, hogy milyen szeretetteljesek és családcentrikusak. Nina Baur szerint a nők 75%-a nem tartja vonzónak azokat a férfiakat, akik nem szeretik a gyerekeket. Ebből a nézőpontból egy férfi babakocsival szexibb, mint egy Porschéval.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk