Active Beauty
Amikor a család elutazik

Mindenki ragadjon bőröndöt

Amikor a család elutazik

Ne legyen túl drága, ne legyen túl messze – és sokat süssön ott a nap: ezekkel a családbarát szállásötletekkel a kofferünkben gyerekjáték lesz a nyaralás.

A tenger morajlását hallgatva

Az Adria mindig jó ötlet. Horvátország és Olaszország mindig is a családok kedvenc úti céljai közé tartoztak. Nem is csoda. Rövid autóútra vannak, az ételek fenségesek, és sok mindent tudnak kínálni a családok számára.

KRK-SZIGET, HORVÁTORSZÁG

Árnyas mandulafenyő-erdő és türkizkék tenger: a Krk-szigeten található új Marbera Flora Green Villas egyszerű, modern, kocka stílusú családi apartmanokat foglal magába, melyek akár 8 fő elszállásolására is alkalmasak. A nyitott helyiségek mintegy behozzák a házakat körülvevő gyönyörű természetet. Az épületek közötti távolságok elég nagyok ahhoz, hogy a családoknak privát szférát adjanak. A strand igen közel van, míg Nijvice bájos kisvárosa is jóformán a következő sarkon található. Krk szigete ezenkívül egy 300 kilométer hosszú túraés kerékpárút-hálózattal rendelkezik. Kompokkal könnyedén kirándulhatunk a szomszédos szigetekre, pl. Cresre, Losinjra vagy Rabra.

ISZTRIA, HORVÁTORSZÁG

Az Umag városában található Villa Badi egy nyugodt parkban fekvő, kicsiny családi hotel 22 világos, barátságos szobával. Itt a szülők és gyermekeik családi szobákban vagy tágas apartmanokban szállhatnak meg. Ha kedvük úgy tartja, étkezhetnek a hotel saját éttermében is. A biciklibarát hotel ingyenes térképanyagokkal, valamint kerékpárgarázzsal várja a biciklizés szerelmeseit, ahol javítási lehetőséget is biztosítanak. Igény szerint kerékpártúrákat is szerveznek.

SZABADIDŐ-STRESSZ

A színes városi nyüzsgésben elmerülni

A városok sok mindent nyújtanak a családok számára – a színházaktól egészen a múzeumokig sokféle kikapcsolódási és szórakozási lehetőséggel várják őket. Ha a gyerekek már hosszabb utakat is kibírnak, Németország izgalmas nagyvárosait nemcsak autóval, hanem vonattal is könnyen meg lehet közelíteni.

BERLIN

A skandinávok sok dolgot igen jól csinálnak. A családbarát városi hotelek kategóriájában a Scandic – Észak-Európa legnagyobb szállodalánca – magasra teszi a mércét. A berlini Scandic Hotelben a családok központi helyen és kedvező áron „wall bed”-ekkel, azaz emeletes ágyakkal felszerelt családi szobákban szállhatnak meg. Ehhez még extrákat is kínálnak: az éttermekben játéksarkokat rendeztek be, esténként pedig gyermekételeket is kínálnak. A Potsdamer Platzon lévő Scandic Hotelben ráadásul reggel még gyerekbüfé is van.

HAMBURG

Egy modern szálláshely Hamburg egyik legtrendibb városrészében: a JUFA Hotel Hamburg HafenCity**** 100%-ban a gyerekes családok fogadására van berendezkedve, így például van egy beltéri kalandjátszóterük is mászóhajóval. Határozottan praktikus, hogy egy metróállomás közvetlenül a hotel mellett található. A szülők kölcsönözhetnek akár babakocsit is. Az olyan látnivalók pedig, mint az Elbai Filharmónia, a Nemzetközi Tengerészeti Múzeum vagy a Lohsepark, a hoteltől néhány percnyi távolságra találhatók.

3 NOSZVAJI SZÁLLÁSHELY, AMIT IMÁDUNK

A természetet intenzíven érezni

Sok érvet fel lehetne sorolni a dél-tiroli családi nyaralás mellett. Hegyi utak, felvonók és libegők teszik lehetővé a felejthetetlen panoráma megcsodálását a kisgyerekes családok számára is. A Mobilcarddal a helyi közlekedési eszközöket kedvezményes áron lehet igénybe venni. A natúrpark házaiban pedig játékos formában bővíthetik természettel kapcsolatos tudásukat a gyerekek, például a Dolomiti Rangernél.

RITTENI-FENNSÍK

A hangulatos, családi vezetésű Hotel Rinner tágas többágyas szobákkal várja szállóvendégeit. Igény szerint olyan praktikus segédeszközöket is lehet bérelni, mint például a bébiőr. A gyerekek kitombolhatják magukat a játékszobában, a nagy játék-és napozóparkban vagy a trambulinnal és hintával felszerelt játszótéren. A felnőtteknek a kültéri pezsgőfürdő és a kerti szauna ígérnek jól megérdemelt, pihentető pillanatokat. A családok közösen ellátogathatnak a hotel saját bio méhészetébe is, ahol különböző házi készítésű mézfajtákat kóstolhatnak meg.

ANTHOLZI-VÖLGY

A négycsillagos Superior Hotel Garberhof tagja az Európai Gyerekhoteleknek és a Dél-tiroli Családhoteleknek. Az itt nyaraló családok a szobájukból is megcsodálhatják a Dolomitokat. A hotelben pelenkázó, babakád, bili és gyerekszék is rendelkezésre áll, valamint a környék felfedezéséhez a családok praktikus háti hordozókat, sportbabakocsikat és fekvőbabakocsikat is kölcsönözhetnek. Ezeken kívül hátizsákot, labdát és játékgyűjteményeket se kell otthonról magukkal hozniuk. A túrák, a gyógynövénytündér által vezetett, erdőben tett kirándulások során vagy épp a Naturdetektiv Campben a családnak megannyi természetélményben lehet része.