Menü

Akné a maszktól?

9 higiéniai szabály a maskne ellen

Home » Szépség » Szépségápolás » Akné a maszktól? - 02.2021

Köztudott, hogy a maszkok megvédenek a koronavírustól. A maszk alatti pattanásos bőr a pandémiával szemben igen jelentéktelen dolog, de akkor is teher és nem kötelező beletörődnünk. A következő tippek segítenek a maszk alatti pattanásos bőrrel szemben.

Ne aggódj, nem követtünk el hibát, a “maskne” egy mozaikszó, amely a “mask” és a “akné” szavakból áll. Mert az irodába, a szupermarketbe és a drogériába vezető úton a koronavírus miatt a maszkok majdnem egy éve hű társaink lettek. Ám ezeknek a maszkoknak a viselése érzékeny arcbőrünket nagy kihívások elé állítja, ami gyakran irritációval vagy pattanásokkal reagál. Jó hír, hogy tehetünk mindez ellen.

Mi is pontosan a maskne?

A maskne-nek valójában orvosi neve is van – „Acne Mechanica” –, ez a maszkok bőrrel történő mechanikai súrlódásának az eredménye. Az arc alsó felének rendszeres takarása és az ebből adódó nedves környezet a légzés, beszélgetés és izzadás következtében a baktériumok számára tökéletes táptalajt biztosít, ez pedig gyulladásokat és kiütéseket okozhat.

PATTANÁSOS BŐR? KÖVESD EZT A 9 HIGIÉNIAI SZABÁLYT

Így sikerülhet egyensúlyban tartani a bőr flóráját.

A megelőzés jobb, mint az utógondozás

  1. Hordj pamutból készült maszkokat. Ezek jobban áteresztik a levegőt, ezért különösen kíméletesek a bőrrel szemben. Ezenkívül a maszknak jól kell illeszkednie, és nem szabad felesleges dörzsölésnek vagy irritációnak kitenni a bőrt.
  2. A lehető leggyakrabban mosd ki a maszkot, mosásnál használj gyengéd mosószereket, és kerüld az öblítő használatát, mivel ez további terhet jelenthet a finom arcbőrnek.
  3. Nemcsak a maszk tisztításával, hanem egy alapos esti arctisztítással is megelőzheted a pattanásokat azáltal, hogy eltávolítod az izzadság és a szennyeződések maradványait.
  4. Nagyon fontos! Ne tedd csak úgy a maszkot a nadrágzsebedbe vagy épp a táskádba, először mindig használj egy kis nejlon zacskót, és abba tedd bele a maszkot.
  5. Próbálj minél kevesebbet sminkelni, mert ez eltömítheti a pórusokat, és ez kedvez a pattanásoknak. Lehet, hogy nem könnyű, de csodákat tehet.
  6. Naponta átlagosan 400-800 alkalommal fogjuk meg arcunkat, többnyire öntudatlanul. Próbálj meg ne túl gyakran hozzáérni az arcodhoz. Ez nemcsak esélyt ad a megfertőződésre, hanem baktériumokat is kedvez, amelyek pattanásokat okoznak.

C-VITAMINNAL A SZÉP BŐRÉRT

Q10 – KELLESZ NEKÜNK

Hogyan kezeld a maskne-t?

7. Ha arcápolásról van szó, a kevesebb néha több. Mint oly gyakran a bőrápolás esetében, a nedvesség a siker kulcsa. Ezért használj olyan krémeket és szérumokat, amelyek hidratáló hatásúak.

8. Ha arctisztításról van szó, jobb megbízni az enyhe, de a pórusokig hatoló tisztító termékekben. Ezek segítenek helyreállítani a bőr védelmét és egyben megnyugtatják a bőrt. A probiotikus termékek, valamint a glikolsav és a szalicilsav használata segít a pattanások kezelésében.

9. Tisztítás és ápolás ide vagy oda, a maszk viselése irritálja a bőrt. Mindenképp kerüld az irritáló összetevőket, például a retinolt vagy az alkoholt.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk