Menü

Airbrush

Mutasd magad!

Home » Szépség » Smink » Airbrush - 10.2020

Az airbrush szó hallatán elsőre a testfestés jut az eszünkbe, annak ellenére, hogy sokkal több területen lehet alkalmazni. Ismerjük meg közelebbről ezt a technikát, és nézzük, napjainkban miért alkalmazza egyre több sminkes ezt a módszert.

Mi az airbrush?

Az airbrush technika eredetileg az autófényezőkhöz kapcsolódik. Ezzel a módszerrel lehet a legegyenletesebb és legszebb végeredményt elérni. Manapság már számos művész dolgozik airbrush-sal, ugyanis sokféleképpen lehet alkalmazni, továbbá könnyű az elsajátítása.

5 TIPP A HOSSZÚ ÉS DÚS SZEMPILLÁKÉRT

Mi kell az airbrush-hoz?

Ennél a festési technikánál szükségünk van egy airbrush pisztolyra, amivel fel tudjuk hordani a festéket, illetve egy speciális kompresszorra, ami a levegőt szolgáltatja. A pisztolyra eltérő méretű fúvókákat lehet csatlakoztatni, így a legapróbb részleteket is precízen ki lehet dolgozni.

Miért olyan kedvelt az airbrush technika?

Ennek az egyik legfőbb oka, hogy sok területen alkalmazható, viszont számos más előnye is van:

 • Az airbrush bármilyen felületen alkalmazható, legyen szó textilekről, karosszéria elemekről, körmökről, bőrről vagy akár tortákról.
 • A fúvókákat könnyen lehet cserélni, így egy apró pöttyöt, de akár óriási felületeket is könnyedén ki lehet festeni.
 • A legtöbb festéktípus kompatibilis az airbrush technikával, mindössze arra kell figyelni, hogy erősen pigmentált legyen.
 • Számos területen alkalmazható: az autófényezőtől, a műkörmösön át, a sminkesig bárki tud ezzel a technikával dolgozni.

EZÉRT JÓ NEKÜNK A MICELLA

Airbrush smink előnyei

Talán a legmeglepőbb az airbrush kapcsán, hogy a szépségiparban is szívesen alkalmazzák, ami azonban teljesen érthető, ha elolvassuk ennek a technikának az előnyeit.

 • Az egyik fő érv az airbrush mellett, hogy az ecsettel és szivaccsal ellentétben ez egy rendkívül higiénikus eljárás, így érzékeny bőr esetén nagyon ajánlott.
 • Szintén egy plusz pont, hogy az alapozót úgy lehet vele felvinni, hogy minden bőrhibát elrejtünk, ennek ellenére nem lesz maszkszerű a végeredmény, amit a mikró pigmenteknek köszönhetünk.
 • Az is jó hír, hogy az arcunk alapozása során sokkal kevesebbet – 0,1 millilitert – használ el az alapozóból, míg a hagyományos ecsetes vagy szivacsos technikával 0,5-1 millilitert is elhasználhatunk.
 • Mivel az így felvitt sminket nem lehet könnyen letörölni, a nap folyamán nem szükséges felfrissítenünk a sminkünket.
 • Rendkívül gyorsan és hatékonyan lehet dolgozni ezzel a technikával, és nagy felületeket is gyorsan be lehet vele festeni.
 • Az airbrush-sal felvitt smink nem jut el a bőr mélyebb rétegeibe, így nem tömíti el a pórusokat, továbbá olyan érzést ad, mintha ki sem lennénk sminkelve. Annyira egyenletesen és láthatatlanul fed, hogy nem a sminket látjuk, hanem a tökéletes bőrt.
 • A különböző méretű fúvókáknak köszönhetően bármilyen sminket el lehet vele készíteni, többek közt ezért szeretik annyira a maszkmesterek is. Nyugodtan engedhetik szárnyalni a fantáziájukat, ugyanis az airbrush-sal tutira el tudják készíteni az általuk megálmodott sminket.
Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk