Menü

Miért szeretjük a lila sötét árnyalatait?

És hogyan viseljük őket?

Home » Szépség » Miért szeretjük a lila sötét árnyalatait? - 10.2020

A lila önbizalommal telivé tesz bennünket, és ízlésesen néz ki az ajkakon és a körmökön is.

Erős, mégis titokzatos. A lila szín maga az önbizalom. Jó ok arra, hogy ajkainkat és körmeinket ismét sötétlila és bogyós gyümölcs árnyalatokba borítsuk.

A sötét színű ajkak visszatértek? Igen és nem. Ha az 1990-es évek gótikus megjelenésére gondolsz, amikor a mélylilára festett ajkak voltak divatban, akkor megnyugodhatsz. Ezúttal minden más lesz! Mert ennek az évtizednek a lila hangulatú sminkjeit két fogalom határozza meg: az elegáns és a kifejező. Nem hiába volt mindig a magabiztos, erős nők színe a lila. Már a 19. század végi női mozgalom is az erős ibolya színeket választotta megkülönböztető jegyként.

Rejtőzködnél? A lilával biztos nem. Különösen a hűvösebb évszakban a sötét bogyós gyümölcsök és lila tónusok szép kontrasztot hoznak létre a világosabb arcszínnel és a sápadtabb bőrrel. A kontúrok és a szemek hangsúlyosak. A sötét köröm is klasszul néz ki, és még egy egyszerű ruhával is elbűvölő kinézetet kölcsönöz. Nézzük, hogy alakíthatjuk a legjobban az ajkak és a körmök lila megjelenését ebben a szezonban!

MINŐSÉG & HAGYOMÁNY

LILA ESŐ: SÖTÉTLILA AZ AJKAKHOZ ÉS A KÖRMÖKHÖZ

Megfelelő ruha sötét ajkakhoz

Annak érdekében, hogy a sötét árnyalatok ne tűnjenek túl durvának az ajkakon, fontos a ruha megválasztása. A világosabb szövetek, a pasztell színek, a szürke, a karamell és a bézs tónusok tökéletes kontrasztot alkotnak az erős lila tónusú sminkekkel. Továbbá a sötét ajkak mindig elegánsnak tűnnek, nemcsak egy esti szaténruhával.

Még a hétköznapokon is a mélylila ajkak adják a világosszürke gyapjú pulóvernek azt a bizonyos pluszt, ami által erősnek és magabiztosnak tűnhetünk. Egyébként a királynők és a királyok is hittek ebben. Lilával díszítették magukat, mert azt gondolták, hogy ez egyesíti a méltóságot, az eleganciát és az erőt. Mivel eredetileg a festéket a ritka lila csigából nyerték, ez különösen drága volt.

Melyik lila illik hozzám?

Az őszi idő miatt nagyon hamar kifakul a nyári arcbőröd? Ez nem probléma, hiszen ez tökéletes az ajkakon található lila tónusokhoz. A szín miatt a sápadt bőr csodálatosan porcelánszerű lesz.  Viszont, ha inkább olíva árnyalatú, meleg bőrtípusú vagy, akkor egy barnáslila árnyalat fog neked jól állni. A lila rúzsban az a szuper, hogy a mattól a fényesig annyi különféle árnyalat létezik, hogy biztos, hogy mindenki talál valami hozzáillőt. Az egyetlen stílusszabály az, hogy hagyd a smink többi részét a lehető legkifinomultabban. A túl sok szín és egyszerre több erősebb árnyalat ugyanis öregítheti az arcot.

Sötét ajkak – Sminkelj anélkül, hogy elrontanád

Míg a világos rúzsokat, például a sárgabarack és a rózsa árnyalatait akár tükör nélkül is gyorsan felvihetjük az ajkainkra, addig a sötétlila tónusoknál kicsit nagyobb óvatosság szükséges. Sajnos egyetlen hiba sem marad titokban, és a sötét színeket gyakran nehéz eltávolítani.

Egy kis óvatossággal és előkészítéssel semmi sem áll az elegáns lila megjelenés útjába.

Tipp: Már kaphatók rúzsok stick formájában, amelyek megkönnyítik ezt a lépés, hiszen sokkal egyszerűbb velük dolgozni. Nagyon fontos, hagyjunk elegendő időt a sötét rúzs egyenletes felvitelére az ajkakon.

ÍGY HASZNÁLD A SMINKPALETTÁT

Lila eső duóban: a megfelelő körömlakk

A smink többi része diszkréten visszafogott legyen, de ez nem vonatkozik a körmökre. A rúzshoz hasonló árnyalatú körömlakk tökéletesen kiegészíti az elegáns lila megjelenést. Fontos a körmök előkészítése. Az első lépés a körmök reszelése, mivel az alak az erősebb árnyalatoknál jobban észrevehető.

Tipp: Egy átlátszó alapréteg megvédi a körmöket, és megkönnyíti majd a lakk eltávolítását.

További cikkek smink témában:

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk