Menü

A legjobb házassági tanácsok

Nem csak friss házasoknak

Home » Életmód » A legjobb házassági tanácsok - 10.2017

A boldogan éltek, míg meg nem haltak nem csak a tündérmesékben létezik – viszont nap, mint nap tenni kell azért, ha harmonikus házasságban szeretnénk élni. Az alábbi házassági tanácsokat pedig nem csak friss feleségeknek és férjeknek érdemes megszívlelni…

Menjünk el randizni!
Attól még, hogy már házasok vagyunk, az nem jelenti azt, hogy ne mehetnénk el romantikus randevúkra! Szánjunk időt arra, hogy együtt új élményeket gyűjtsünk, beszélgessünk, szórakozzunk és álmodozzunk a jövőnkről. Így nemcsak a mindennapi mókuskerékből szakadhatunk ki, de kapcsolatunkat is még szorosabbra fűzhetjük.

Ne felejtsünk el beszélgetni!
Nem vagyunk gondolatolvasók, így ha nem beszélgetünk (eleget), akkor az könnyen problémákhoz és vitákhoz vezethet. A folyamatos kommunikáció által képben lehetünk a másik gondjaival, gondolataival és teendőivel kapcsolatban, így pedig mindent azonnal meg is oldhatunk. Ha csak tíz percünk is van egy nap a beszélgetésre, használjuk ki!

5 TÉMA, AMIRŐL MINDEN PÁRNAK BESZÉLNIE KÉNE

Kérjünk bocsánatot!
Hibáztunk, ez bárkivel előfordulhat. Amit viszont nem mindenki tesz meg, az a bocsánatkérés. Mi ne essünk ebbe a hibába, kérjünk elnézést párunktól. Vállaljuk a felelősséget tettünkért, ismerjük el, hogy fájdalmat okoztunk, majd együtt próbáljunk meg túllendülni a dolgon. Így nem maradnak tüskék egyikünkben sem, ami amúgy hosszú távon komoly gondokat okozhatna egy házastársi viszonyban.

Válasszuk a szerelmet!
Egy párkapcsolatban vannak hullámhegyek és hullámvölgyek is, de az igaz szerelem kiáll minden próbát. Hogy ne őröljenek fel minket ezek az akadályok, tegyünk minden nap valamit azért, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz. Fejezzük ki érzéseinket szóban, tettekkel vagy apró figyelmességekkel.

Egy kis apró figyelmesség, szeretetünk kifejezése párunk iránt rendkívül fontos a harmonikus párkapcsolathoz

Kössünk kompromisszumokat!
Ne fecséreljük az időt arra, hogy parttalan vitákba bonyolódunk vagy egymásra mutogatunk – ki a rossz és ki a jó. Mindezek helyett inkább próbáljunk meg kompromisszumot kötni és olyan megoldásot találni, amely mindkettőnk számára elfogadható. Oké, hogy van egy A-verzió és egy B-verzió, de érdemes megfontolni minden mást C-től Z-ig is, hátha valamelyik még ezeknél is jobb!

A BOLDOG PÁROK TITKAI

Csókolózzunk gyakran!
A csókolózás nemcsak arra jó, hogy kifejezzük a másik iránt érzett szerelmünket, de ilyenkor a szerelem hormonja, az oxitocin elkezd termelődni az agyunkban. Ez a hormon pedig közvetett módon növeli a másik iránt érzett bizalmunkat, tiszteletünket, hitünket és szeretetünket is.

Bocsássunk meg!
A megbocsátás egy választás, nem pedig egy érzés. És mivel senki sem tökéletes, valószínűleg lesz olyan helyzet, amikor be kell látnunk, a párunk sem az. Ilyenkor azonban ahelyett, hogy keserűséggel és haraggal a szívünkben léteznénk, válasszuk a megbocsájtást. Ez a legfontosabb házassági tanács, amit megfogadhatunk.

Mentés

Mentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk