Active Beauty
A klasszikus púder

4 ötletes hatás

A klasszikus púder

„Gyorsan bepúderezem az orrom”. A klasszikus mondat, ami arra is utal, hogy a púder az egyik legrégebbi és legközkedveltebb kozmetikai termék. Egy igazi „must-have” darab, ami akkor igazán ütős, ha könnyű állaga megfelelő egy természetes hatású megjelenéshez, de alkalmas bonyolultabb sminkekhez is.

KÜLÖNBSÉG PORPÚDER ÉS A KOMPAKT PÚDER KÖZÖTT

A porpúder egy nagyon finom szemű, por állagú púder, amit általában nagyobb ecsettel visznek fel. Több változata is létezik, így van színezett, átlátszó vagy akár csillogó részecskékkel dúsított. Általában ez a típus kevesebb színpigmentet tartalmaz és inkább áttetsző.

A kompaktpúder a por állagúnak a préselt, szilárd változata. Azért is kompakt, mert az állaga miatt alkalmasabb például utazás során használni. Általában ezek a púderek színezettek és nagyobb fedést nyújtanak. Emiatt a felvitele kicsit nehezebb, az eredmény pedig gyakran egyenetlenebb, mint por állagú társának használata esetén.

MI AZ AZ ÁSVÁNYI PÚDER?

A porpúder jót tehet a bőrünknek, mivel az apró szemcsék tele vannak vitaminokkal és hidratálókkal, valamint antibakteriális összetevőket is tartalmaz. Amitől az ásványi púder még ennél is jobb, az az, hogy főként ásványi pigmentekből áll, és nem tartalmaz semmilyen mesterséges vagy megkérdőjelezhető összetevőt.

Az ásványi púder éppen ezért tehet különösen jót a bőrnek, emellett pedig nagyon könnyű, nem nehezíti el azt. Az ásványi anyagokat agyagból és szilícium-dioxidból nyerik, emellett tartalmazhat olyan nyomelemeket is, mint például cink, vas, magnézium és kálcium. Sok ásványi púder esetén a csillámrészecskék enyhe ragyogást is adnak az arcbőrnek.

5 TIPP A HOSSZÚ ÉS DÚS SZEMPILLÁKÉRT

4 PÚDER-HATÁS

  1. Mattít és fixál

A púder ideális zsíros és kombinált bőrre, ugyanis felszívja a felesleges faggyút és matt arcszínt biztosít. A smink fölé felvitt púder biztosítja, hogy a termékek tartósan a helyükön maradjanak. A folyékony alapozó tökéletes, egész napos támogatója lehet.

  1. Makulátlan arcbőr

A finom szemű porpúderek esetében a fedés egyenletes, ami segíti kiegyenlíteni az apróbb hibákat és elszíneződéseket az arcbőrön. Pillanatok alatt képes lehet tisztábbá varázsolni a bőrt, függetlenül annak típusától és tónusától.

 

  1. Halványítja a ráncokat

Az ásványi púderek általában fényvisszaverő pigmenteket tartalmaznak, aminek eredményeként a nagy pórusok és az apró ráncok optikailag eltűnnek és láthatóan kisimulnak. Emellett pedig természetes, egészséges ragyogást kölcsönöz a bőrnek.

  1. Ragyogóbb színek

Ha sminkelés előtt púdert teszünk az ajkunkra vagy a szemhéjunkra, akkor intenzívebb és ragyogóbb színeket fogunk kapni. A rúzs és a szemhéjfesték a púder alapnak köszönhetően nagyobb ragyogást nyújt, és hosszabb ideig is tart.

EZÉRT JÓ NEKÜNK A MICELLA

HOGYAN HASZNÁLJUK?

A púdert használhatjuk közvetlenül a bőrön vagy az alapozó befejezéseként, legjobban az úgynevezett kabuki ecsettel tudjuk szépen eloszlatni az arcunkon.

Ha por vagy ásványi púdert használunk, öntsünk ki egy keveset a fedelébe, majd mártsuk bele az ecsetet körkörös mozdulatokkal. Ezután óvatosan ütögessük le a felesleget, hogy az eredmény ne legyen foltos. Végül vigyük fel a púdert a kívánt területekre az arcunkon, egyszerű körkörös mozdulatokkal. A T-zónát sose hagyjuk ki!

Vigyázzunk a mennyiséggel! Ne használjunk túl sok púdert, még nagyon zsíros bőr esetén sem. Akinek pedig száraz a bőre, az akár a nappali krémbe belekeverve, ecset segítségével is felviheti a púdert. Ebben az esetben figyeljünk rá, hogy jól dolgozzuk el, akár sminkszivacs segítségével is.