Menü

A hibátlan arckontúr nyomában

Így készülnek a tökéletes arcvonalak

Home » Szépség » Smink » A hibátlan arckontúr nyomában - 10.2019

Ki ne vágyna olyan arccsontokra, mint amilyen a divatmodelleknek van? Ne gondoljuk, hogy mindenki ilyen adottságokkal született. De a profi sminkesek olykor csodákra képesek. A kontúrozás tanulható, a szépítő sminktechnikák pedig könnyen elsajátíthatók. Pár ecsetvonás a megfelelő helyre, egy kis bronzosító, pirosító és highlighter, és mi is tündökölhetünk.

Mire jó a kontúrozás?

A kontúrozás minden nőnek, minden arctípusnak és arcformának való. Ha ügyesen alkalmazzuk, eltünteti, amit el szeretnénk rejteni, és kiemeli az előnyös vonásainkat. A kontúrozás célja, hogy arányosságot és tökéletes szimmetriát adjunk az arcunknak.

Tipp: A világos árnyalatokkal hangsúlyozhatjuk az előnyös, kiemelendő vonásainkat, a sötétebbekkel pedig korrigálhatók azok a részek, ahol az arányok nincsenek egyensúlyban.

A TÖKÉLETES TUSVONAL NYOMÁBAN

Hogyan kezdjünk hozzá?

Először is szükségünk lesz egy jó minőségű alapozóra, korrektorra, bronzosítóra és highlighterre. Ezek kiválasztása lehet, hogy hosszadalmasabb folyamat, de szánjunk rá időt és energiát, mert nagyon fontos, hogy valóban a megfelelőt használjuk sminkünk elkészítéséhez.

Ami mindenképp szükséges a kontúrozáshoz:

 • matt és highlighter alapozó
 • arcpirosító (hideg típus esetén a hideg, rózsaszínes, piros árnyalatok között, meleg típus esetén a narancsos, barackos árnyalatok között keresgéljünk)
 • kontúrozó kompakt 2 az 1-ben: bronzosító és highlighter együtt
 • bronzosító és highlighter gyöngyök, hogy könnyedén alakíthassuk az arcunk formáját
 • lapos, kisebb ecset a kozmetikumok precízebb felviteléhez, alapozó- és púderecset
A kontúrozáshoz fontos tisztában lennünk először is arcunk gyenge pontjaival.

 

Miután minden szükséges kelléket beszereztünk, vegyük szemügyre az arcunkat, milyen a formája – ovális, hosszúkás, szögletes vagy kerek –, melyek a gyenge pontjai, és mit szeretnénk elrejteni, kisebbíteni vagy nagyobbítani. Gyakoroljunk minél többet, kísérletezgessünk. Soha ne felejtsük el kiegyenlíteni a színeket a nyakunkon és az állunkon a maszkhatás elkerülése érdekében.

Tipp: Vannak, akik a porállagra esküsznek, mások inkább a krémes kontúrozókat, pirosítókat és highlightereket részesítik előnyben. Itt mindenkinek magának kell kitapasztalnia, hogy mivel tud könnyebben dolgozni. Tény, hogy a krémes állagú kontúrozás porral fixálható, ezzel a módszerrel intenzívebb hatás érhető el.

A kontúrozás lépései

 1. A szép smink alapja mindig a tökéletes bőr. Készítsük elő az arcunkat: tisztítsuk le a bőrünket, tonizáljuk és hidratáljuk, majd jöhet a primer, az alapozó és a korrektor, hogy eltüntessük a bőrhibákat, és mindenütt egyenletes legyen a bőrtónusunk.
 2. Sötétítsük az arc oldalait és a homlok széleit. Az arc finomabb kontúrozásához tegyünk bronzosító púdert az áll oldalsó részeire. Kezdjük a füleknél, és alakítsuk ki az ideális ovális formát.
 3. Highlighterrel emeljük ki az arc, a homlok és az áll középső részét, a szemeket és az ajak környékét.
 4. Az arc vékonyításához vigyünk fel pirosítót és bronzosítót az arccsontok alá, a fülektől kiindulva az állcsont vonalában.
 5. Ha strobing technikával szeretnénk fényhatást adni az arcunknak, akkor csak világos színekre és highlighterre lesz szükség. Sokkal egyszerűbb és kevésbé időigényes a felvitele. és hétköznapokra tökéletes választás, az arcot frissé és hamvassá varázsolja. A strobingot érdemes finom szemsminkkel párosítani, az üde és természetes hatásért.

SMINKELÉSI 1X1 – MEGVÁLASZOLJUK A LEGGYAKORIBB SMINKKÉRDÉSEKET

A strobing lépései

 1. Ha a kontúrozást strobing technikával oldjuk meg, az első lépés itt is a tökéletes bőrelőkészítés és alapozás.
 2. A highlightert egy apró ecsettel vigyük fel az orrnyeregre, az Ámor-ívre és a szemöldökök alá. Használjunk szélesebb ecsetet az állhoz és a homlokhoz. Alakítsunk ki fordított háromszög-formát a homlokunkon.
 3. Highlighterrel emeljük ki a szemek alatti bőrt. Ez legyen háromszögletes, ha az arcunk formája kerek vagy négyszögletes, mert így az arc vékonyítható. Ovális vagy háromszögletes arc esetén csíkokra lesz szükség a szemek alatt.
 4. Fejezzük be a sminket egy leheletnyi pirosítóval az arccsontokon.

Tipp: Ha szem alatti karikáinkat szeretnénk eltüntetni, nagyon fontos, hogy ne csak a karikákra tegyük a világosabb tónust, hanem háromszög alakban, ellenkező esetben éppen azt emeljük ki, amit nem szeretnénk.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk