Menü

7 tipp a tartós boldogsághoz

Azért, hogy tényleg örökké tartson

Home » Életmód » Párkapcsolat » 7 tipp a tartós boldogsághoz - 02.2019

Bár az örök boldogság receptjét nem ismerjük, legalább 7 olyan szokást tudunk felsorolni, melyek segítenek, hogy párkapcsolatunk minél tovább harmonikus maradjon.

Ragaszkodjunk az “én” időnkhöz

Nagyon fontos ugyan, hogy legyen együtt töltött, minőségi időnk a párunkkal, legalább egy közös hobbi és tevékenység, ami mindkét félnek örömet okoz. Ám ahhoz, hogy egyensúlyban maradjon a kapcsolat, szükség van privát szférára is, amikor azokkal a dolgokkal foglalkozunk, melyek a kapcsolat előtt is fontosak voltak számunkra.

ÖRÖKKÖN ÖRÖKKÉ

Randizzunk!

Mindegy, hogy hány éve vagyunk együtt, a jó kapcsolatért bizony mindig tenni kell. Séta, étterem, koncert – bármi jöhet. A lényeg, hogy időnként kettesben legyünk a párunkkal. Ha elkezdünk újra randizni, megelőzhetjük, hogy menthetetlenül eltávolodjunk egymástól, és ellaposodjon a kapcsolat.

Mindig beszéljük meg a nézeteltéréseket!

Soha ne feküdjünk le haraggal! Bármilyen nehéznek is érezzük, beszéljünk a sérelmeinkről, főként, ha azok a párunkkal kapcsolatosak. A kimondatlan, vélt vagy valós problémáink igazi kapcsolatgyilkosok, ha újra meg újra a szőnyeg alá söpörjük őket, és nem beszélünk róluk.

A nézeteltérések és sérelmek megbeszélése párunkkal rendkívül fontosak egy harmonikus kapcsolatban

Ne hanyagoljuk el az emberi kapcsolatainkat sem!

Ne kövessük el azt a hibát, hogy csak és kizárólag a párunkra koncentrálunk. Legyenek fontosak a barátaink, családtagjaink. Egymáson kívül is legyenek értékes, támogató emberi kapcsolataink.

Adjuk önmagunkat!

Ha mást mutatunk, mint amilyenek valójában vagyunk, ez rövid ideig talán működhet, de hosszú távon biztosan nem. Ha nem lehetünk önmagunk, akkor egy idő után neheztelni fogunk a párunkra és a kapcsolatra is, mert úgy érezzük, ő tehet róla, hogy nem mutathatjuk meg igazi énünket, és nem élhetünk aszerint.

8 APRÓSÁG A BOLDOGABB HÁZASSÁGÉRT

Legyünk őszinték!

A tartós kapcsolat alapja az őszinteség. Fontos dolgokban megalkuvásnak nincs helye. Sokan azt gondolják, hogy a szikrát játszmákkal tudják életben tartani. Viszont ezek a játszmák egyenes úton vezetnek a kapcsolat végéhez.

Nevessünk sokat!

A nevetés minden élethelyzetben segít, és bizonyítottan terápiás hatása van. Az együtt nevetések pedig erősítik a párok között lévő köteléket, és átsegítenek a nehéz időkön. Ha tudunk együtt és egymáson nevetni, az még erősebb és egységesebb párrá tesz minket. Nevessünk együtt, amennyit csak lehet!

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk