Menü

6 cuki inspiráció kreatív családi fotókra

Dobjuk fel az emlékeket!

Home » Család » Inspirációk » 6 cuki inspiráció kreatív családi fotókra - 07.2018

A családi fotók készítése sokunk számára inkább tűnik hosszas szervezkedést igénylő nyűgnek, mint mókás programnak. Az eredményt pedig legtöbbször közel sem látjuk tökéletesnek. Valaki úgyis mindig kellemetlenül érzi magát, és legtöbbször unalmas kép néz vissza ránk. Hogy ez többet ne történhessen meg, cikkünkben most 6 fantasztikusan érdekes családi fénykép ötletet mutatunk a jövőbeli inspirációért.

A feliratos

Van kedvenc családi idézetünk, versünk vagy közös számunk? Ha egy kissé bensőségesebbé tennénk a képek hangulatát, bátran jelenítsük meg azokon személyiségünket a kedvenc családi mottónkkal, vagy közös belső poénunkkal. Sokkal érdekesebb és jelentőségteljesebb módon őrizhetünk így emlékeket.

 

Az intim

Ha valóban családunk sajátos hangulatát és egyediségét szeretnénk viszontlátni évek múlva is a képeken, fotózkodjunk abban a közegben, ahol a mindennapjainkat éljük, olyan tevékenységek közben, amelyeket közösen csinálunk. Lehet ez egy családi vacsora vagy reggeli, egy kerti focimeccs, vagy egy kézműveskedéssel töltött délután. Ha olyan helyzetben fotóznak minket, amely számunkra természetes, az eredmény is az lesz.

 

A vicces

Egy nem mindennapi emlék lesz, ha valamilyen vidám és ötletes beállítást választunk a családi portré elkészítéséhez. Lehet a hangsúly a szülőkön vagy gyerekeken, készülhet a fotó egy tükör vagy egy drón segítségével, a kép mindig mosolyt csal majd arcunkra.

 

Az igazán családi

Mutassuk meg családtagjaink hasonlóságát és különbségeit egy lényegre törő, letisztult kompozícióval. Álljunk egymás mellé profilból, tegyük egymásba kezeinket, vagy kapjuk lencsevégre az ágy végéről lelógó tappancsokat, hogy igazi hangsúlyt adjunk annak: egy családba tartozunk.

 

A kreatív

Egy kis kreativitás csodákra képes, és bármelyik családi fotónkat fel tudja dobni. Próbáljuk ki a krétarajzos változatot, ahol bármilyen helyzetet, hátteret és sztorit megteremthetünk egy kis ötletességgel.

 

A karácsonyi csavar

Vessünk véget a karácsonyfa előtt unottan álló családtagok látványának, és hozzunk valami egészen izgalmasat idén az ünnepi képekbe. A fényfüzér például igazán izgalmas dekorációs elem, használjuk hát bátran. A lehetőségek száma végtelen, a viccestől a romantikuson át a letisztultig bármit elérhetünk.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk