Menü

5 jel, hogy megtalálta a nagy Őt

Vajon tényleg ő az igazi?

Home » Életmód » Párkapcsolat » 5 jel, hogy megtalálta a nagy Őt - 05.2018

Már az is sok fejtörést okozhat, hogy rájöjjünk, valóban szerelmesek vagyunk-e az emberbe, akivel párkapcsolatban élünk. Azonban az, hogy vele szeretnénk-e leélni életünket, még nagyobb kérdés. Biztosak lehetünk ebben valaha? Honnan tudhatjuk, hogy nincs nála jobban hozzánk illő személy? Hoztunk 5 jelet, ami talán megkönnyítheti ezt az életre szóló a döntést.

A család és a barátok elfogadták

Környezetünk ismer minket legjobban. A családtagokkal és barátokkal töltjük időnk nagy részét, láttak minket felnőni, rengeteg közös élményünk van, és nekik mondjuk el legbensőbb érzéseinket is. Így nem meglepő, hogy érdekel minket, mit gondolnak aktuális szerelmünkről. Fontos, hogy párunk jó kapcsolatban legyen a számunkra fontos emberekkel, hiszen egy veszekedésekkel teli élet nem vonzó opció, ahogy az sem, ha minden családi vagy baráti eseményen lesz egy üres hely az asztalnál. Persze az sem baj, ha nem feltétlenül lesznek legjobb pajtik, de ha a rokonok és barátok elfogadják választottunkat, és nem szeretnének róla lebeszélni minket, már jó jel.

A LEGJOBB HÁZASSÁGI TANÁCSOK

H megtaláltuk a nagy őt és az igaz szerelmet, ne engedjük el

Vonzódunk hozzá

Elsőre felszínesnek tűnhet, azonban tagadhatatlanul fontos tényező egy hosszú távú kapcsolat esetén a szexuális vonzalom. A ’kémia’ hatalmas befolyással bír a kapcsolatokra: szétszakíthat az élet más területein egyébként nagyon jól együttműködő partnereket, vagy összetarthat más dolgokban kifejezetten inkompatibilis párokat. Egyik eset sem egy életen át tartó kapcsolat alapja, annyi azonban biztos, hogy egy hosszú, boldog élethez a vonzalomnak működnie kell köztünk. Ha ez rendben van, még egy tényezőt kipipálhatunk listánkon.

8 APRÓSÁG A BOLDOGABB HÁZASSÁGÉRT

Közös családi célok

Sokan gondolják úgy, hogy a gyerekekről, családalapításról való beszélgetés ráér, és majd a jövő eldönti a dolgokat. Azonban legyünk vele tisztában, hogy az embereknek nagyon különböző gondolatai lehetnek erről. Ha a téma csak sok év után jön elő köztünk, és akkor derül ki, hogy míg mi gyermek nélkül képzeljük el a jövőnket, addig párunk nagycsaládos szeretne lenni, az sok mindent felforgathat. Vitassuk meg a témát mielőbb. Tudjuk meg, hogy ugyanúgy gondolkodunk-e, vagy évek múlva sem valószínű, hogy közös pontra jutunk. Ha a családi kérdésekben egyetértés van közöttünk, vagy mindkettőnk képes valamit változtatni, és a kompromisszumos megoldással együtt élni, jó úton haladunk.

Szeretünk vele lenni

Sok párral találkozhatunk, akik papíron nagyon jól megvannak, azonban ha a közös időtöltésre kerül a sor, az inkább csak veszekedésbe torkollik. Ha magunkra ismerünk ebben, lehet, hogy komoly problémánk van. Mindenki megérdemli, hogy jól érezze magát, nevessen, szórakozzon, kalandokat éljen át másik felével. Ha el tudjuk engedni magunk párunk mellett, élvezzük a vele töltött időt, a közös programokat, és nem ’csak’ szeretjük, hanem kedveljük is, nagy eséllyel minden rendben lesz a továbbiakban is.

SZTÁROK PÁRKAPCSOLATI TIPPJEI

Mindennapok

Közös jövőnkre nézve igen fontos kérdés, hogy hogyan képzeljük el mindennapjainkat. Ha mi legszívesebben folyton nyüzsögnénk egy nagyvárosban, imádunk emberek közt lenni, és mindig valami újat megismerni, míg párunk egy távoli kisváros vagy falu nyugodt, csendes életét élné, és megelégszik azzal, ha havonta egyszer találkozik másokkal, az feszültség forrása lehet hosszabb távon. Ha azonban terveink közel állnak egymáshoz, vélhetően jól fogunk boldogulni a közös életben.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk