Menü

5 dolog, amit tudni kell sminkcuccainkról

Meghálálják a törődést

Home » Szépség » 5 dolog, amit tudni kell sminkcuccainkról - 09.2018

Akár 14 évesen kentük fel az első szájfényünket, akár már 4 évesen a nővérünk sminkes fiókját bújtuk, felnőtt nőként a legtöbbünk számára minden nap használatos dologgá váltak a különféle kozmetikai termékek. De vajon jól gondjukat viseljük kedvenc sminkcuccainknak? Mutatunk 5 dolgot, amire mindenképp érdemes odafigyelnünk.

Nem tart örökké

Mint manapság szinte mindennek, a sminktermékeknek is van lejárati dátuma. Persze hajlamosak vagyunk őrizgetni kedvenc termékeink, és egy idő után érzelmi köteléket alakítunk ki velük. Valljuk csak be: mindannyian emlékszünk arra a bizonyos rúzsárnyalatra, amelyhez a legromantikusabb emlékeink fűződnek. Azonban bármennyire is fáj, ha nem szeretnénk valamilyen fertőzést elkapni, vagy bőrirritációval küzdeni, búcsút kell vennünk dédelgetett darabjainktól! De honnan tudjuk, mikor jött el az idő? Minden terméken megtalálhatunk egy kis tégelyt ábrázoló rajzocskát, benne egy számmal. Ez jelöli, hogy kinyitástól számítva hány hónapig biztonságos használni azt. Ha lejárt, váljunk meg tőle. Ne hagyjuk, hogy a nosztalgia az egészség útjába álljon.

A TÖKÉLETES TUSVONAL NYOMÁBAN

A szempillaspirál tökéletes használata

Ha gyönyörű szempillákra gondolunk, akkor biztosan nem az összetapadt, vastag, kusza póklábak jutnak eszünkbe, hanem a szépen ívelt, különálló, hosszú pillák. Ennek érdekében, amikor új spirált vásárlunk, az első 5-10 használat előtt egy papírzsebkendővel gyengéden töröljük le róla a felesleget, mivel az új szempillaspiráloknál a folyadék bőven jut az applikátorra. A még kifejezőbb tekintet érdekében pedig alkalmazzuk két rétegben: az első réteg felvitele után várjuk meg, míg megszárad, csak azután kezdjünk bele a második körbe.

A sminkeszközök tisztán tartása elengedhetetlen a higiénikus sminkeléshez.

Mindig tisztán

A legdrágább eszközök sem tudják az ígért eredményt nyújtani, ha nem tiszták. Emellett, mivel a sminket az arcunkra kenjük, kiemelten fontos is, hogy higiénikusak legyenek. Minden használat alkalmával rajtuk marad a velük felvitt kozmetikum, az arcunkon lévő szennyeződések és bőrünk elhalt hámsejtjei. Az ecseteket és különféle applikátorokat ezért rendszeresen mossuk ki. A szemeink környékén használtakat kéthetente, a többit pedig havonta. Az ecseteket langyos vízben, egy csepp szappant vagy erre a célra árusított tisztítószert használva tisztítsuk, miközben a víz alá tartva, tenyerünkön vagy egy bordázott felületen – már lehet direkt ecsettisztítást megkönnyítő eszközöket is kapni –, körkörös mozdulatokkal gyengéden dörzsöljük. Ha megvagyunk, enyhén nyomkodjuk meg a fejet, majd fellógatva vagy a mosdó szélére fektetve hagyjuk megszáradni.

SMINKELÉSI 1X1 – MEGVÁLASZOLJUK A LEGGYAKORIBB SMINKKÉRDÉSEKET

 

Blenderek és szivacsok

A blenderek és smink szivacsok még több szennyeződést képesek magukban tartani, mint az ecsetek, így tisztításuk gyakrabban is ajánlott. Léteznek olyan make-up szivacsok, melyek egyszer használatosak – ezek általában nagy kiszerelésben kaphatók, és több tucatot is találunk belőlük egy csomagban. A manapság népszerűvé vált csepp alakú blendereket azonban többszöri használatra tervezték, ezek általában 3-4 hónapig is bírják. Persze csak akkor, ha hetente kimossuk őket.

Hol van a sminkkészletünk?

A kozmetikumok lejárati idejéhez és minőségéhez szorosan kapcsolódik, hogy milyen körülmények között is tároljuk azokat. Teljesítményük és szavatosságuk maximális kihasználásához a legjobb a hűvös, száraz környezet – tehát valahol a meleg, nedves fürdőszobától távol.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk