Menü

3 friss tavaszi smink

Az új szezon üdítő trendjei

Home » Szépség » 3 friss tavaszi smink - 03.2018

Még ha az időjárás tréfálkozik is velünk néha, a tavasz végérvényesen megérkezett. Vele együtt pedig csodás sminktrendek is jöttek! Most rögtön három frissítő tavaszi sminket is mutatunk, amelyek hétköznapokra és alkalmakra is egyaránt ajánlottak.

A no-makeup smink
A tavaszi hónapokban minden a természetességről szól – még a sminkelést illetően is! A natúr smink azonban trükkösebb, mint gondolnánk: igenis használunk sminktermékeket, ám olyan csekély mennyiségben és olyan jól megválasztott árnyalatokat, hogy azok szinte láthatatlanná válnak az arcon. Egy ilyen smink akkor mutat jól igazán, ha bőrünk jól hidratált és egészségtől ragyogó, így az első lépés az arckrémezés! Alapozó helyett használjunk BB krémet, amely gondoskodik a fényvédelemről és egységesebb színt biztosít arcbőrünknek – nehéz fedés nélkül. Egy kiemelő és kontúrozó ceruzával remekül formálhatjuk arcunkat: adjunk fényt az orrnyeregnek és az orcának és tegyük definiáltabbá az arccsontot, illetve a szemöldökcsontot. Fordítsunk figyelmet a szemöldök tökéletesítésére is, ajkunkat pedig elég egy ajakápolóval áthúznunk.

A hangsúlyos szemsminkhez használjunk három különböző színű lila szemhéjpúdert!

Lila sminkes hölgy
Ahogy arról már mi is többször írtunk, az idei év abszolút kedvenc színe a lila. Ennél szerencsésebb árnyalat pedig a sminkek szempontjából nincs is, hiszen a lila legpozitívabb tulajdonsága, hogy mindenkinek jól áll: a barna, a kék és a zöld szemet is ragyogóvá teszi! Ehhez a szemhangsúlyos sminkhez először tegyük egyenletesebbé arcunkat egy könnyű alapozóval, szemhéjunkra pedig tegyünk primert, hogy a szemhéjpúderek tartósabbak lehessenek. Dolgozzunk három különböző lila árnyalattal: a legvilágosabbat vigyük fel a teljes szemhéjra, a középsővel tegyük hangsúlyosabbá a mélyítővonalat, a legsötétebbel pedig kontúrozzuk a szemünket. Fontos, hogy alaposan satírozzuk össze a színeket, mert ettől lesz igazán romantikus és lágy az összhatás. Szempillánkat fessük ki fekete szempillaspirállal, orcánkra tegyünk egy kevés rózsás pírt, ajkunkra pedig nude rúzst. Voilá, viola smink!

Happy Birthday @dovecameron! ❤️😘

A post shared by Hung Vanngo (@hungvanngo) on

Nagyon metál!
Visszatért a nyolcvanas évek divatja, vele együtt pedig minden olyan smink, ami csillogó! Az elmúlt szezonok matt sminktrendjei után tehát bátran kísérletezgethetünk a ragyogó szemfestésekkel és a vizes hatású szájfényekkel is! Ennél a füstös sminknél a hangsúly a szemeken van, így ajkunkra csak szájfényt tegyünk és akár a pirosító használatát is elfelejthetjük. Annál nagyobb gondot kell fordítanunk a teljes szemhéjra, amelyre több rétegben érdemes felvinni a sötét árnyalatokat. Kontúrozzuk az alsó szemhéjat is, hiszen így még nagyobbnak tűnik majd a szemünk. Ha ilyen erős színekkel dolgozunk, akkor érdemes a szemfestés után feltenni az alapozót, így ugyanis elkerülhető, hogy a csillogó szemcsék rátapadjanak az arcunkra.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk