Ezért olyan trendi a wolf cut

A wolf cut frizura számos prominens személyiség, közöttük Billie Eilish, Miley Cypus és a „Wednesday” sorozat színésznője, Jenna Ortega révén vált népszerű hajviseletté, és pikk-pakk TikTok trend is született belőle. Az erősen tépett wolf cut lezser, vagány, vad és szexi külsőt kölcsönöz a viselőjének. Ugyanis a két kultikus frizura, a shag és a mullet keverékének semmi köze a klasszikus női frizurákhoz, sokkal inkább a lázadó vonalat képviseli. Puha lépcsőzetességének köszönhetően a wolf cut minden arcformához passzol, és szépen hangsúlyozza az arccsontokat.

Ilyen a modern wolf cut fazon

Tépett hajvégek és erős rétegzettség jellemzi a frizurát. A fazon a fej felső részén szélesebb, nagyobb volumenű, mint alul. A wolf cutnál a hajrészek közötti hosszkülönbség mindenesetre kisebb, mint a mulletnél – egy jó hír azoknak, akik a tipikus 80-as évekbeli frizurát mindig is túl extrémnek tartották. Rövid, félhosszú vagy hosszú hajból is elkészíthető ez a frizura. A vékonyszálú hajúaknak azonban tanácsos egy rövidebb fazont választaniuk maguknak, mivel úgy a frizura még dúsabbnak mutatja a hajat. A jó wolf cut abszolút kötelező eleme: a frufru. Többek között a népszerű függönyfrufru is remekül passzol hozzá. A harmonikus eredmény egyetlen előfeltétele, hogy a frufrut is lépcsőzetesre vágassuk hozzá. És a hajszín? A wolf cut bármilyen hajszínnel tökéletesen működik: szőke, sötét, vöröses vagy színesre festett hajból is csodás lesz a végeredmény.

Ha már alig várod, hogy kipróbálhasd a frizurát, akkor se ragadj te magad ollót. Ugyan a looknak vad és rendezetlen hatást kell keltenie, a wolf cut frizuránál is a részletekben – tehát a megfelelő rétegzettségben – bújik meg az ördög, ezért mindenképp bízd a munkát egy profira. Hiszen, ha nem úgy sül el a kísérlet, ahogy szeretted volna, akkor sok időbe fog telni visszanöveszteni a hajad. Ezért inkább foglalj magadnak egy időpontot egy professzionális fodrászszalonban.


A wolf cut megformázása – mi sem egyszerűbb?

Hullámos vagy göndör haj esetén a wolf cutot nem szükséges különösebben megformáznod, mert a természetes, lezser frizura az ágyból kikelve is úgy fog állni, ahogy annak állnia kell. Ha egyenes a hajad, akkor tanácsos egy volumennövelő sprayvel textúrát adnod neki. Ha szeretnéd, egy hajsütővassal egy kicsit be is hullámosíthatod – a bókok nem fognak elmaradni.