Active Beauty
Outer Banks: a Netflix-sorozat ihlette 3 tengerparti frizura

Boho-Chic

Outer Banks: a Netflix-sorozat ihlette 3 tengerparti frizura

Mit szeretünk az „Outer Banks”-ben? Természetesen az izgalmas sztorit – közben pedig a kedvenc karaktereink laza boho-chic stílusát is! Ezt a Netflix-sorozat inspirálta három tengerparti frizurát egész nyáron hordhatod.
Madison Bailey (Kiara Carrera szerepében) és Madelyn Cline (Sarah Cameron szerepében) bohém frizurái nemcsak szépek, hanem igazán praktikusak is – ezenkívül rendkívül egyszerűen megkreálhatók. Lépésről- épésre elmagyarázzuk, hogy hogyan készítheted el te magad is a tengerparti frizurákat a nyaralásod alatt.

Strandfrizura rövid hajból – half bun

Ez a vagány hajviselet remekül elkészíthető olyan hosszúságú hajból, amit nem nagyon tudsz copfba összefogni. Imádjuk ezt a tengerparti frizurát, mert olyan praktikus és egyszerű.
Így készül:
Fogd össze a hajad felét körülbelül a füled magasságában, majd gumizd össze lófarokba.
Ezt követően csavard fel kontyba a copfodat, és rögzítsd egy második hajgumival. Kicsit húzogasd szét a kontyot.
Tipp: A trendi „Outer Banks”-lookhoz köss egy bandanát a kontyod köré.

Strandfrizura félhosszú hajból – babafonatok

Nincs kedved a függönyfrufrud megformázásával vesződni? A babafonatok, amik természetesen frufru nélküli hajból is megkreálhatók, ideálisak a strandolós napokra. És a medencében vagy a tengerben való csobbanás után is remekül néznek ki! Ezt a trendi frizurát Madison Bailey viseli az „Outer Banks” harmadik részében, ahogy Margot Robbie is – ő még a vörösszőnyegre is ezzel a bohém hajkölteménnyel lépett.
Így készül:
Ennek a frizurának kötelező eleme a középválaszték. A választékodtól balra és jobbra válassz le néhány 2-3 centiméter széles hajtincset.
Fond be ezeket, és a fonást körülbelül 2 centiméterrel a hajvégek felett fejezd be, majd fixáld őket egy-egy átlátszó elasztikus gumival.
A hajad többi részébe alkoss tengerparti hullámokat.
Tipp: A babafonatokat egy lófarokba vagy egy kontyba is integrálhatod.

Tengerparti frizura hosszú hajból – holland fonat

A hosszú haj meglehetősen zavaró lehet a strandon. Ha azonban befonod a hajad a következő technikával, akkor nem fog odalógni, ahova nem szeretnéd. Ezért ennél a frizuránál nem is választhatnál jobbat a forró napokra. Formázási tipp: este bontsd ki a fonatokat, és viselj laza tengerparti hullámokat a strandpartin.
Így készül:
Húzz egy egyenes középválasztékot. A fejed hátsó részén ez nehezen fog menni, ezért kérj hozzá segítséget egy barátnődtől, vagy két tükörrel is megpróbálhatsz ügyeskedni.
A hajad egyik felét rögzítsd hajgumival, hogy ne zavarjon a fonásnál, a másikat pedig három vékonyka tinccsel kezdd el parkettafonás technikával befonni, annyi különbséggel, hogy nem felülről, hanem alulról fogd hozzá a fürtöket – így szép, dús hatású frizurát kapsz.
Ha az összes tincs belekerült a fonatba, akkor klasszikus technikával fond végig a copfot, a végét pedig kösd össze egy hajgumival. A másik felével is ugyanígy járj el.
Tipp: Utolsó lépésként a még dúsabb hatás érdekében lazítsd fel a fonatokat.