Active Beauty
Hajszínezés: így sikerül otthon 8 egyszerű lépésben
Szöveg: Theresa Haidinger

Színfrissítés

Hajszínezés: így sikerül otthon 8 egyszerű lépésben

Egy hajszínezővel otthon is könnyedén tudsz olyan intenzív színeket készíteni, mintha épp a fodrásztól jöttél volna. Most eláruljuk, hogy mire kell figyelned a hajszínező használata során, továbbá milyen színárnyalatok illenek a legjobban a természetes hajszínedhez.

Mi a hajszínező?

Először is érdemes megjegyezni, hogy a hajszínező nem hajfesték. Egy hajszínezővel nem tudsz világosítani a hajszíneden, azonban tökéletes választás arra, ha fel szeretnéd frissíteni a jelenlegi színt. A hajszínezés pedig nem olyan káros, mint a hajfestés. A színezés során a színpigmentek csak a hajra tapadnak rá, és nem jutnak be annak szerkezetébe. Ezért lehet mindössze hat-nyolc mosással el is távolítani a hajszínezőt. Egyik előnye: nem válik szükségessé a rendszeres tőfestés.

Milyen színező milyen hajszínhez illik?

 • Ha elszórtan vannak szürke hajszálaid, akkor azokat egy intenzív színezővel el tudod tüntetni.
 • A barna hajat egy-két árnyalattal sötétebbre vagy akár feketére is át tudod színezni. Ezeken kívül pedig a vöröses és karamellás árnyalatok is lehetségesek.
 • Szőke hajból készíthetsz eperszőkét, de akár egy pasztelles árnyalattal is felfrissítheted.

Hajszínezés otthon nyolc egyszerű lépésben:

 • A színező használata előtt a hajadat ne mosd meg, ezáltal megmarad annak természetes védőrétege, így a fejbőröd védve lesz a hajszínezőben megtalálható vegyszerektől. Bizonyos termékek esetében azonban szükséges lehet a kezelés megkezdése előtt a haj benedvesítése némi vízzel – ebben az esetben mindig kövesd a gyártó használati utasításait!
 • Mindenféleképpen viselj eldobható gumikesztyűt. Ezt, az ecsethez hasonlóan, a legtöbb esetben tartalmazza a csomagolás. Gumikesztyű nélkül igencsak makacs foltok keletkezhetnek a kezeden, főleg vörös szín használata esetében.
 • Ahhoz, hogy elkerüld a foltok kialakulását a bőrödön, kenj fel egy gazdag arckrémet közvetlenül a hajtő elé és a füleidre. Ha mégis szín kerülne az arcodra vagy a tarkódra, akkor azt egyszerűen egy nedves vattapamaccsal távolítsd el.
 • A színezőt egy megfelelő ecsettel kend fel, méghozzá a hajtőtől indulva. Nagyon dús vagy hosszú haj esetén előfordulhat, hogy két csomagra lesz szükséged. Tipp: egyenletesebb lesz a végeredmény, ha utána alaposan átfésülöd a hajad egy ritkafogú fésűvel.
 • A hatóidőt pontosan tartsd be. Az függ a hajtípustól, a kívánt színintenzitástól és a használati utasítástól.
 • Ezután langyos vízzel alaposan mosd ki a színezőt. Ezt addig csináld, amíg nem színes, hanem tiszta víz folyik.
 • A hajszínezés után masszírozz be egy balzsamot a hajadba, egy percig hagyd hatni, majd alaposan öblítsd ki.
 • Végezetül a szokott módon szárítsd meg a hajad.


Az alábbi termékeket keresd a dm Online Shop-ban: