Active Beauty
Ez a trendi és nőies frizura passzol az arcformádhoz

Stílusútmutató

Ez a trendi és nőies frizura passzol az arcformádhoz

Melyik divatos frizura állna neked a legjobban? Ezt elsősorban az arcformád határozza meg. Megmutatjuk, mely frizurák passzolnak a legjobban az ovális, a szív alakú, a szögletes és a kerek arcformához.

Az ovális arcúak frizurája: a rövid bob

A forma: Az arc a járomcsontoknál a legszélesebb. Az arcforma összességében hosszúkás, a homloknál és az állkapocsnál körülbelül ugyanolyan széles.
Ovális arcú ismert emberek: Scarlett Johansson és Megan Fox.
Frizura: Az ovális arcformához alapvetően bármilyen frizurát viselhetsz. Egy állig érő rövid bob egész biztosan tökéletes választás lenne. Viseld középválasztékkal!

A szív alakú arcúak legjobb választása: a függöny frufru

A forma: A szív alakú arcforma jellegzetessége, hogy a homloknál a legszélesebb. Ehhez általában magas járomcsontok és a keskeny, hegyes áll társul.
Szív alakú arcú ismert személyek: Amanda Seyfried és Reese Whiterspoon
Frizura: A függönyfrufru mesésen körülsimogatja ezt az arcformát, valamint remekül kihangsúlyozza a szép járomcsontokat. Romantikus lesz az összhatás, ha a frizura többi részét hullámosítod. Akár tengerparti hullámokat is varázsolhatsz a tincseidbe.

Ha szögletes az arcod, viselj frufrut.

A forma: A homlok, a járomcsontok és az állkapocs vonala szinte ugyanolyan széles. Továbbá általában erőteljes állkapocs és középmagas homlok is jellemzi ezt az arcformát.
Szögletes arcú ismert emberek: Keira Knightley és Sandra Bullock
A frizura: A puha és rojtos frufru, valamint a lépcsőzetes fazonok a szögletes arc kontúrjait optikailag lágyítják. A vagány edgy stílus egyenes frufruval és kivasalt bobbal ugyancsak szépen harmonizál ezzel az arcformával.
Tipp: Hajformázók széles választékát találod a dm.hu oldalon.

A frizura a kerek archoz: a long bob

A forma: A kerek arcforma általában majdnem ugyanolyan széles, mint hosszú. További ismertetőjegyei a markáns járomcsontok, a kerek homlok, valamint a kerek áll.
Kerek arcú ismert emberek: Selena Gomez és Miley Cyrus
A frizura: A kerek arcúak számára a homlokot szabadon hagyó frizurák a legelőnyösebbek. Ezek optikailag nyújtják az arcot. Az arckontúrokat simogatva keretező long bob például kiváló választás a kerek arcformával rendelkezők számára.