Active Beauty
Amit a férfi hajápolásról tudni kell
Szöveg: Nagy Viktória

Az urak (haj)koronája

Amit a férfi hajápolásról tudni kell

Így mosd a hajad

A megfelelő sampon kiválasztásához tudnod kell, hogy milyen a hajtípusod, illetve van-e bármi problémád a tincseiddel. Ha nagyon elveszettnek érzed magad, akkor nyugodtan kérj segítséget a fodrászodtól.

Az egyik aranyszabály: ha használsz bármilyen hajformázó készítményt (például hajwaxot vagy hajzselét), akkor azt este ki kell mosnod. Ehhez lehetőleg egy lágy sampont válassz. Amennyiben vékonyszálúak és gyengék a tincseid, akkor egy koffeint tartalmazó termék bizonyul jó választásnak, ugyanis az serkenti a fejbőr vérkeringését, aminek köszönhetően minden szükséges tápanyagot megkapnak a hajhagymák.

Ha száraz a hajad, korpás a fejbőröd, akkor speciális korpa elleni készítményeket használj. Ezek olyan összetevőket tartalmaznak, melyek a probléma gyökerét kezelik. Miután eltűnt a korpa, még 1-2 hétig használd tovább a sampont, így megakadályozhatod, hogy ismét megjelenjen.


Férfiaknak ajánlott hajápoló termékek


Balzsam
Ha azt hiszed, hogy a samponozás után már végeztél is, akkor nagyot tévedsz, hiszen a hajszálaid tökéletes ápolásához szükség van balzsamra is. A balzsam egy védőréteggel látja el a tincseidet, továbbá tápanyagokat juttat be azokba. Ennek köszönhetően könnyebben tudod kifésülni és formázni a hajad.

Hajpakolás
Ha hosszabb a hajad, akkor hetente egyszer ajánlott egy pakolást is használnod. Ezt főként a hajvégekbe dolgozd bele alaposan, hagyd hatni 5-10 percig, majd alaposan öblítsd ki. Ha nincs erre időd, akkor egy olyan készítményt válassz, amit nem kell kimosnod.

Hajvíz
Dúsabb hajra vágysz? Akkor próbáld ki a hajvizet, ami regenerálja a hajszálakat, és serkenti a vérkeringést, így a fejbőröd, a tincseid pedig erősek és szép fényesek lesznek.

Szárazsampon
Ha azonnal több volumenre vágysz, akkor a szárazsampon lesz a segítségedre. Ezt fújd rá a hajtövekre, alaposan dolgozd el, majd fésüld ki.


További hajápolási tanácsok


1. A legjobb készítmény sem használ, ha azt pár másodperc után kiöblíted. Mindig várd ki a gyártó által megadott hatóidőt, hiszen az adott ápolótermék csak akkor tudja tökéletes kifejteni jótékony hatását.
2. Nem számít, hogy samponról, balzsamról vagy pakolásról van szó, mindegyiket alaposan ki kell öblítened!
3. A hajmosáshoz soha ne használj forró vizet, az ugyanis kiszárítja a hajadat. A langyos víz az ideális, de ha bírod, akkor a hajmosás végén inkább hideg vízzel öblítsd le a tincseidet, így azok még fényesebbek lesznek.