Active Beauty
2024-es frizuratrendek: ezeket a felkapott frizurákat viselik a sztárok

Beauty-riport

2024-es frizuratrendek: ezeket a felkapott frizurákat viselik a sztárok

Joey King wispy frufrujától kezdve Kristen Stewart mixie frizuráján át Jennifer Lopez butterfly cutjáig – ezek a 2024-es frizuratrendek lesznek ránk hatással. Kíváncsi vagy, hogy mi ezekben a frizurákban a legjobb? Hát az, hogy legyen bármilyen hosszú a hajad, minden bizonnyal találsz magadnak egy megfelelő frizkót!

Változást szeretnél? Összegyűjtöttük a 2024-es év legszebb frizuratrendjeit, amiket már a sztárok is viselnek. Legyen szó rövid vagy hosszú  hajról – a tökéletes frizura biztosan benne lesz ebben a listában.



1. 2024-es frizuratrend: Wispy frufru, Joey King

Ezt a fajta frufrut birkin bangsnek is szokták hívni, ugyanis a stílusikon, Jane Birkin frufruja ihlette. Egyik legfontosabb jellemzője, hogy tépetten kell vágni, és kb. a szemek vonaláig kell érnie, továbbá nem kell ugyanolyan hosszúnak lenniük a fürtjeidnek. Ha hasonlóképp szeretnéd viselni ezt a frizurát, mint a színésznő, Joey King, akkor a hajad többi része maradjon hosszú, egyenesre vasalt és enyhén kócos.
A wispy frufru formázása rendkívül egyszerű, ugyanis kócosan mutat a legjobban. Ha épp nem frissen mosott a hajad, akkor egy szárazsamponnal tudsz ismét több volument varázsolni bele. Ha pedig jobban ki szeretnéd emelni a frufrut, akkor egy körkefével szárítsd meg.

2. 2024-es frizuratrend: Wolf cut, Jenna Ortega

Egy könnyen kezelhető hajtrend, amiért már régóta rajongunk, a trendi wolf cut. A shag-cut egy módosított változata, amelynél a lépcsőzetesen vágott átmenetek lágyan egybeolvadnak, mint például Jenna Ortega színésznőnél. A legtöbbször félhosszú vagy vállig érő haj esetén készítik el ezt a frizurát, de ha rendkívül dús a hajad, akkor a hosszabb változatát is nyugodtan kipróbálhatod, ugyanis a hajvégek nem fognak túl vékonynak látszani.
Ha több volumenre vágysz, akkor a hajformázás során használj egy textúra sprayt. Ha pedig még többet szeretnél megtudni a wolf cutról, akkor kattints ide.

3. 2024-es frizuratrend: Glam shag cut, Suki Waterhouse

Vad és kócos – ez a két jelző jut az eszünkbe a shag cutról. Az énekesnő és egyben színésznő, Suki Waterhouse azonban bebizonyítja, hogy megfelelő formázással ez a frizura is lehet elegáns és elbűvölő. A shagre jellemző lépcsőzetes átmenetek természetes hatást keltenek, a hajad pedig sokkal dúsabbnak fog tűnni. Arra azonban figyelned kell, hogy ne legyen túl lépcsőzetesre vágva, ugyanis bizonyos hajtípusok esetén úgy tűnhet, hogy a hajszálaid végei elvékonyodtak. Rendkívül fontos, hogy a frufru és a haj többi része között legyen egy lágy átmenet. Amennyiben nagyon elegáns megjelenésre vágysz, akkor ezt lágy hullámokkal és jó minőségű ápolótermékkel éred el. Utóbbi ugyanis fényessé varázsolja a frizurádat.

4. 2024-es frizuratrend: Long bob, Zendaya

A long bob egy igazi klasszikus frizura, amit sokan lobnak is szoktak hívni. Rajongóit főként annak köszönheti, hogy könnyen változtatható, így számos módon lehet viselni, emellett pedig rendkívül egyszerű az ápolása, legyen egyenes, hullámos vagy göndör a hajad. Kíváncsi vagy, hogyan kell formázni? Az Eufória című sorozatból és Spiderman-filmekből ismert színésznő, Zendaya bemutatja: válaszd el oldalt a hajad, és készíts bele lágy hullámokat. A haj végeit külön formázd, méghozzá úgy, hogy kifelé álljanak.

5. 2024-es frizuratrend: Baby frufru, Leighton Meester

Még a frufrurajongók is gyakran tartanak a nagyon rövid baby frufrutól. Ez a fajta frufru nem a szemöldökig ér, hanem mindössze a homlok közepéig. Az egyenesen vágott fazon igencsak szokatlan, így tényleg csak azoknak ajánlott, akik szeretnek a trendsetter szerepében díszelegni, továbbá nem riadnak vissza, ha tovább tart a hajformázás. A frufru azon változata, amit a Pletykafészek sztárja, Leighton Meester visel, tépetten van vágva. A tincsek nem egyenlő hosszúak és természetesen esnek. A külső tincseket enyhén ferdén vágják, aminek köszönhetően bekeretezik az arcot. Ez leginkább összefogott haj esetén mutat rendkívül jól.

6. 2024-es frizuratrend: Butterfly cut, Jennifer Lopez

Volumen és légiesség – ezek jellemzőek a trendi butterfly cutra. Ennél a hosszú hajba kerül több ferdén vágott átmenet, de a haj teljesen hosszán nem változtatnak. A legrövidebb tincsek az állig érnek. Ehhez a frizurához remekül illenek a világos fürtök. Az úgynevezett face framing highlightsokat Jennifer Lopez inspirálta. A butterfly cut formázásához egy hajsütővas, nagy hajcsavarók vagy egy körkefe bizonyul a legjobb választásnak.

7. 2024-es frizuratrend: Mixie cut, Kristen Stewart

Menő és kissé őrült – ez a mixie cut, amit a Twilight-filmek sztárja, Kristen Stewart viselt a 2024-es Berlinalén. Ez az egyik legmerészebb fazon a 2024-es frizuratrendek közül. A mixie elnevezés két szóból állt össze: a mullett-ből (Bundesliga-frizura) és a pixie cutból. A színésznő haja elől rövid, mindössze a tarkónál található tincsek hosszúak. Az idejétmúlt Bundesliga-frizurával ellentétben a mixie cut nem lehet a tarkónál se túl dús, se túl hosszú. Rendkívül tépettre kell vágni, ugyanis csak így lesz menő és modern hatása. A frizura formázásához egy borsónyi mennyiségű hajzselét oszlass el a tenyeredben, és ezt dolgozd bele pár tincsbe.