Active Beauty
A cukkini hétfőtől vasárnapig
Text:
Lesedauer: min

A cukkini hétfőtől vasárnapig


Sütőben sült cukkini


Vágd a cukkinit hosszanti szeletekre, önts rá egy kis olajat, szórd meg sóval és borssal, aztán jöhet rá a parmezán és a zsemlemorzsa. Tedd 12 percre 180 Celsius-fokra előmelegített sütőbe, és máris kész a mennyei lakoma!


Hirtelen sült fokhagymás cukkini


A hirtelen sütés lényege, hogy a cukkini ropogós marad. Ha olvasztasz egy kis vajat a serpenyőben, és rápirítasz egy-két gerezd fokhagymát, hogy azon süsd meg rövid idő alatt és magas hőfokon a cukkinit, feledhetetlen lesz a végeredmény.


Töltött cukkini


Vágd félbe hosszában a cukkinit, vájd ki a középső részét, és töltsd meg bármilyen földi jóval, ami csak eszedbe jut! Ez lehet darált vagy darabolt hús, sonka, sajt… Tedd be a sütőbe, és a tölteléktől függően 20-30 percen belül fogyasztható.


Cukkinis tócsni


A lapcsánka vagy macok néven is ismert finomság nemcsak burgonyával készíthető el, hanem akár cukkinivel is. Nem lesz másra szükséged hozzá, mint cukkinire, tojásra, sóra, borsra, fokhagymára, lisztre és olajra a sütéshez. A megmosott cukkinit hámozd meg és reszeld le, tedd hozzá a többi hozzávalót, jól keverd össze, majd evőkanálnyi mennyiségenként süsd ki forró olajon vagy sütőpapíron. Mindkét oldalát elég, ha 2-3 percig hagyod sülni. A tetejére ugyanúgy tehetsz fokhagymás tejfölt, mint a krumplis változatnál.


Cukkinis lasagne


A cukkini a hagyományos és a vegetáriánus lasagne remek kiegészítője is lehet. A megmosott cukkininek vágd le mindkét végét, és hosszában vágd vékony szeletekre. Így már rá tudod őket fektetni a tésztalapokra, tetszőleges rétegzéssel. Vannak, akik a hús helyettesítésére használják a cukkinit, míg mások melléje, plusz egy rétegnek. A megfelelő hozzávalók kiválasztásával így akár vegán lasagnét is süthetsz.


Cukkinis mártogatós


Süsd meg a cukkinit szeletekre vagy kockákra vágva (grillezés vagy hirtelen sütés is megfelelő mód), hogy aztán fokhagymagerezdekkel, tahinivel, citromlével, sóval és borssal együtt összeturmixold. Joghurttal krémesebbé teheted a masszát, friss zöldfűszerekkel – például bazsalikommal vagy petrezselyemmel – pedig zöldebbé.


Cukkinis lecsó


Vágj falatnyi darabkákra cukkinit, padlizsánt, kaliforniai paprikát, tököt és paradicsomot, önts rá olívaolajat, sót és borsot, aztán serpenyőben süsd össze úgy, hogy 10-20 percenként átkavarod. Utólag még jöhet rá egy kis só és bors, vagy akár egy pici ecet. Fogyaszd frissen vagy kihűlés után fagyaszd le.
Leider haben wir keine Ergebnisse für Ihre Suche gefunden. Bitte versuchen Sie es mit anderen Suchbegriffen.