Active Beauty
3 diétás nyári desszert
Szöveg: Nagy Viktória

Könnyű finomságok

3 diétás nyári desszert

A nyári melegben leginkább könnyed ételekre vágyunk, melyek elfogyasztása után nem csap le ránk az a bizonyos kajakóma. Az alábbi 3 recept tökéletes választás, emellett pedig rendkívül különleges az ízviláguk is, így garantáltan kulináris élményben lesz részed!

Csirkemell uborkás kuszkusszal
Hozzávalók
  • 200 g csirkemell
  • só, bors
  • 200 ml víz
  • ½ tk. piros paprika
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 vöröshagyma
  • 100 g kuszkusz (instant)
  • 1 salátauborka
  • menta
  • 150 g sovány joghurt
  • aszalt földicseresznye

Elkészítés
A sütőt légkeverésen melegítsd elő 180 fokra. A csirkemell mindkét oldalát sózd, borsozd meg, és szórd rá a piros paprikát is. Fél evőkanál olajat önts egy serpenyőbe, hevítsd fel, majd tedd bele a csirkemellet, és mindkét oldalát pirítsd aranybarnára. Ezután tedd be a sütő középső rácsára, és süsd 15 percig.
Eközben karikázd fel a hagymát, hevítsd fel a maradék fél evőkanál olajat, dobd bele a hagymákat, és közepes lángon pirítsd kb. 2 percig. Ha letelt az idő, akkor önts rá 200 ml enyhén sós vizet, és forrald fel. Ekkor keverd hozzá a kuszkuszt, tedd rá a fedőt és a dobozon található elkészítési javaslat szerint várd meg, míg megdagad.
Az uborkát hámozd meg, hosszában vágd félbe, szedd ki a magokat, és vágd 1 cm-es darabokra. A mentát mosd meg, vágd apróra és keverd hozzá a joghurthoz.
A kuszkuszt lazítsd fel egy villával, és add hozzá az uborkákat és az aszalt földicseresznyét. Sóval és borssal ízesítsd. A csirkemellet is vágd csíkokra, majd tálald a kuszkusszal, a mentás joghurttal és a citromszeletekkel.

Így készítsünk egészséges fagyit otthon


Cukkinipuffancsok fetakrémmel
Hozzávalók
  • 100 g fetasajt
  • 250 ml víz
  • ½ tk. reszelt citromhéj
  • só, bors
  • 150 g liszt
  • 2 tojás
  • 2 cukkini (kb. 400 g)
  • kapor
  • 8 ek. olaj
  • 16 koktélparadicsom

Elkészítés
A fetát tedd egy aprítógépbe, és aprítsd kicsire. Ehhez add hozzá a reszelt citromhéjat, 50 ml vizet, némi sót és borsót, majd kapcsold be a gépet. Akkor készültél el, ha krémes az állaga. A fetakrémet kanalazd bele egy vagy több tálkába, és tedd a hűtőbe.
Egy habverő segítségével keverd össze a lisztet 200 ml vízzel, 2 tojással, ½ teáskanál sóval és némi borssal. Addig keverd, amíg sima tésztát kapsz. A cukkinikat reszeld le, a kaprot aprítsd fel, majd ezeket keverd a tésztához.
Négy evőkanál olajat hevíts fel egy serpenyőben. A cukkinimassza feléből mindig vegyél ki egy evőkanálnyi mennyiséget, tedd az olajba, majd mindkét oldalát süsd aranybarnára (kb. 2-3 perc). Az elkészült puffancsokat tedd papírtörlőre. Ha elhasználtad az összes tésztát, akkor tedd a serpenyőbe a paradicsomokat, és azokat is pirítsd meg egy kicsit.
Egy tányérra tegyél pár puffancsot, paradicsomot, majd önts rájuk némi fetakrémet.

MANDULÁS PALACSINTÁK BANÁNNAL



Hideg zöldborsóleves garnélával
Hozzávalók
  • 100 g előre megfőzött kicsi garnéla (mirelit)
  • 2 ek. fehérborecet
  • 2 ek. olívaolaj
  • só, bors
  • 400 g zöldborsó
  • menta
  • 100 ml tej
  • 150 ml krémjoghurt
  • 4 ek. tejföl

Elkészítés
Várd meg, amíg a garnélák felolvadnak, majd töröld őket szárazra. A fehérborecetet és 1 evőkanál olívaolajat keverd össze sóval és borssal. Ehhez add hozzá a garnélákat, majd hagyd benne 30 percig.
A leveshez tedd a zöldborsót forrásban lévő sós vízbe, majd 2-3 percig főzzed. Ezután szűrd le, csöpögtesd le, majd önts rá hideg vizet, és ismét alaposan csöpögtesd le. Tedd egy mixerbe a borsót, add hozzá a tejet, joghurtot, némi mentát, a maradék olívaolajat, majd alaposan turmixold össze. Sóval és borssal ízesítsd. Ezután egy tányérba merj ki a levesből, tegyél bele pár garnélát, és adj hozzá egy kanál tejfölt.