Active Beauty
Rebarbara pikánsan: sült csirke rebarbarával és fűszernövényekkel

Meglepően finom

Rebarbara pikánsan: sült csirke rebarbarával és fűszernövényekkel

Végre kezdődik a rebarbara szezon! Sokan kedvelik a zöldséget az izgalmas fanyarsága miatt, és előszeretettel dobják fel vele a süteményeket, a tortákat és a sorbeteket. Viszont tudtad, hogy a rebarbara íze a sós étekben is remekül érvényesül? Nem? Akkor feltétlenül próbáld ki az alábbi receptünket! A savanykás rebarbara mesés párost alkot a puhára párolt csirkével.

Rebarbara pikánsan: sült csirke rebarbarával és fűszernövényekkel

Hozzávalók 4 adaghoz

Elkészítés:

1. A sütő előmelegítése és a csirke előkészítése
Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius-fokra (alsó-felső sütés funkción). Mossuk meg a rebarbarát, pucoljuk meg, és kissé ferdén szeleteljük fel kb. 1 cm vastag darabokra. A csirkét ugyancsak mossuk meg, szedjük szét 8 darabra, sózzuk és borsozzuk, majd a rebarbarával együtt tegyük a kiolajozott sütőtálba.

2. A csirke megsütése
Öntsük rá a bort és a zöldségalaplevet, és előmelegített sütőben süssük kb. 30 percig. Sülés közben olykor-olykor forgassuk át. Ha szükséges, pótoljuk az elfőtt alaplevet.

3. Tálalás
Öblítsük le a petrezselymet, rázzuk le róla a vizet, és vágjuk apróra a leveleit. Szórjuk rá a csirkére, fűszerezzük ízlés szerint, és tálaljuk.

Remekül illik hozzá: friss kenyér és egy tál ropogós saláta.