Active Beauty
Így rázhatunk fel egy ellaposodott párkapcsolatot
Szöveg: Sándor Alexandra

Felpezsdült szerelem

Így rázhatunk fel egy ellaposodott párkapcsolatot

Hiányzik mostanában egy kis izgalom a párkapcsolatodból? Jó lenne, ha megint fellobbanna a tűz? Az együtt töltött szürke hétköznapok után ideje egy kis színt vinni a szerelmi életetekbe!

1. Beszéljétek egymás szeretetnyelvét!


Hallottál már a Dr. Gary Chapman-féle szeretetnyelvekről? Ezek az elismerő szavak, a minőségi idő, az ajándékozás, a szívességek és a testi érintés. Egy egyszerű teszttel kideríthető, hogy kinek mi a legfőbb szeretetnyelve, vagyis hogyan lehet „a szívéhez szólni”. Érdemes a sajátodat és a párodét is tudnod, mert annak megfelelően kedveskedhettek egymásnak úgy, hogy az a legjobban essen!

2. Próbáljatok ki új dolgokat együtt!


Minden emberi kapcsolat egyensúlyához kellenek új impulzusok, a párkapcsolatéhoz pedig különösen, hiszen az újdonság nélkül ismétlődő ingerek könnyen egyhangúsághoz vezethetnek. A közösen megélt új élmények viszont olyan boldogsághormon-löketet jelentenek, amelyek új szintre emelhetik a kapcsolatotokat – legyen szó kirándulásról, utazásról, vagy akár csak egy röpke, de izgalmas közös programról.3. Idézzétek fel a kezdeteket!


Ugye, megvan még az érzés, hogy milyen volt a kapcsolatotok kezdetén? A „mézesheteket” könnyebb feleleveníteni, mint hinnéd! Menjetek el együtt az első randik színhelyére, egyetek olyan ételeket, nézzetek olyan filmeket, mint akkor. Ez segít, hogy újra meglássátok a másikban azt, amiért egymásba szerettetek, és ismét felfedezzétek, hogy miért érdemes áldozatokat hozni a kapcsolatotokért a mindennapokban.

4. Lepd meg!


Kedveskedj a párodnak valamilyen apró, mégis szívhez szóló meglepetéssel! Ez lehet a kedvenc étele, vagy akár az, hogy meseszép fehérneműben várod a hálószobában. A lényeg, hogy érezze, hogy gondolsz rá, és szeretnél a kedvében járni – ráadásul mindezt szívesen teszed.

5. Hozd ki magadból a legtöbbet!


Ha úgy érzed, hogy szürkeség vesz körül, akkor legyél te magad színes! Figyelj magadra egy kicsit jobban, és tegyél valamit, ami hozzájárul a testi-lelki egyensúlyod helyreállításához. Legyen szó egy új ruháról, frizuráról, otthoni wellness-délutánról, egy csajos programról a barátnőiddel, vagy éppen nyelvtanulásról, az számít, hogy jól érezd magad. Ha a párod egy sugárzó nőt talál otthon, aki az új élményeiről mesél neki a hétköznapok monoton teendői helyett, hidd el, hogy a kapcsolatotok is izgalmasabb lesz!