Active Beauty
Frissítő rebarbara receptek
Szöveg: Nagy Viktória

Készíts belőle fagyit, szörpöt és jeges teát

Frissítő rebarbara receptek

Az interneten rebarbara receptek sokasága található, így nem egyszerű eldönteni, hogy épp melyiket készítsd el. A válogatás terhét azonban levettük a válladról, és kiválasztottunk neked 3 olyan finomságot, ami minden bizonnyal frissítő hatással lesz rád.


Ízletes és egyszerűen elkészíthető rebarbara receptek


Rebarbara-gyömbér jeges tea
Hozzávalók 4 adaghoz:
  • 500 g rebarbara
  • 500 ml víz
  • 50 g friss gyömbér
  • 50 g cukor
  • 1 filter csipkebogyótea
  • 1 filter hibiszkusztea
  • 2 maréknyi tört jég
Elkészítés
  1. Hámozd meg a rebarbarát és a gyömbért.
  2. Mindkettőt vágd apró darabokra, és szórd bele egy edénybe.
  3. A rebarbara és gyömbér darabokhoz öntsd hozzá a cukrot és a vizet, majd kis lángon forrald fel az egészet.
  4. Mártsd bele a teafiltereket, tedd rá a fedőt az edényre, és kb. 10 percig hagyd ázni.
  5. Szűrd le a teát, tedd egy hűvös helyre kb. 30 percre.
  6. Egy pohárba tegyél a tört jégből, majd önts rá a rebarbarás-gyömbéres teát.
Rebarbara szörp
Hozzávalók 2 literhez:
  • 800 g rebarbara
  • 1 vaníliarúd belseje
  • 1 citrom
  • 500 g cukor
  • 400 ml víz
Szükséges eszközök:
  • Edény, konyharuha, fertőtlenített üvegek
Elkészítés
  1. Vágd apró darabokra a rebarbarát.
  2. Kapard ki a vaníliarúd belsejét.
  3. Mosd meg a citromot, és facsard ki a levét.
  4. Egy edényben keverd össze a rebarbarát a vaníliarúd belsejével, egy fél citrom levével és a cukorral.
  5. Takard le az edényt, és egy órán át hagyd állni.
  6. Öntsd fel vízzel, és lassú tűzön hagyd egyszer felforrni.
  7. Ezután tedd takarékra a lángot, és 30 percig hagyd óvatosan forrni. Akkor zárhatod el a tüzet, ha a rebarbara teljesen szétmállott.
  8. Terítsd ki a konyharuhát, töltsd bele a kapott rebarbara kompótot, tedd egy tál fölé, és abba hagyd lecsöpögni.
  9. A végén csavard össze a konyharuhát, és nyomkodd ki a kompótból a maradék levet.
  10. A levet öntsd vissza abba az edénybe, amiben elkészítetted a kompótot, add hozzá a citrom másik felének a levét, és ismét forrald fel.
  11. A forró szörpöt töltsd bele a korábban fertőtlenített üvegekbe, és légmentesen zárd le. Az üvegeket állítsd a fejükre, és várd meg, hogy kihűljenek. A szörp hűvös helyen tárolva akár 6 hónapig is eláll.

Rebarbara fagylalt pisztáciával
Hozzávalók 8 adaghoz:
  • 350 g rebarbara
  • 225 g cukor
  • 1 csipet só
  • 450 g dmBio kókusztej
  • 120 g szójatejszín
  • 50 g inulin por
  • 100 g pisztácia
Szükséges eszköz:
  • Fagylaltkészítő gép
Elkészítés
  1. Hámozd meg a rebarbarát, és vágd kicsi darabokra.
  2. Tedd a darabokat egy edénybe, add hozzá a cukrot és a sót, majd közepes lángon főzd kb. 20 percig, amíg szét nem mállik a rebarbara.
  3. Ezután öntsd hozzá a kókusztejet és a szójatejszínt, majd további 2-3 percig hagyd forrni.
  4. Zárd el a tüzet, és keverd hozzá az inulin port.
  5. Várd meg, hogy kihűljön, majd tedd be a hűtőszekrénybe, hogy hideg legyen.
  6. A kész masszát tedd bele a fagylaltgépbe, és 60 perc alatt hagyd megfagyni.
  7. A pisztáciát vágd apró darabokra, és a program végezte előtt 10 perccel öntsd a fagylalthoz.
Reméljük, hogy kedvedre voltak ezek a rebarbara receptek, és találtál legalább egyet, amit mielőbb ki is próbálsz.